Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Poslednji put kada su na NS sajmu izlagali Spiljevic i Raka onda je Kukac (V.Dobrokes) bio apsolutni sampion.Znam da ih je potukao do nogu i da je nakon toga pravio cirkus (tipa fijaker i muzika) i znam da konkurenciji bas nije bilo sve jedno.Nakon toga je koliko znam jos jednom jedan odgajivac koji uzgaja njegove ovce takodje bio apsolutni sampion, kakva je trenutna situacija neznam.Sava21 je napisao(la):.a,jedno pitanje za sve odgajivace:da li je neko upoznat sa farmom Vojina Dobrokesa iz Kumana?gledao sam njegova grla pre koju god na izlozbi u Zablju,imao je tad lepe primerke,a i koliko cujem da je njegov ovan drzao titulu sampiona sajma 3 god.par prijatelja mi je preporucilo njega,da ima odlicne priplodne ovnice,a on mi je ipak najblizi,pa me zanima sta kolege kazu?
miljko je napisao(la):jagnjad od druge nedelje zivota dobijaju ciste granule toliko da se naviknu na hranu i po malo lucerkinog sena. To dobijaju nekih dve nedelje i po tom ubacujemo 20ak % jecma u zrnu a posle nedelju dana jos i 20ak % lomnjenog kukuruza (prekrupac bez sita). Sa 1,5 meseci dobijaju po trecinu od sve tri komponente i tako do zalucenja kada imaju oko 2,5 meseci i oko 30ak kg. u proseku. Posle zajucenja se granule polako smanjuju i brzo nacisto izbace pa ostane samo jecam i kukuruz u zrnu. Trebali bi se davati i sojine ili sincokretove sacme ako se ne daje kvalitetna lucerka jer u kukuruzu nema dovoljno proteina dok je jecam dosta dobar (oko 14%). Jos mozda sto bih
trebao da napomenem da se majke ovih jagnjadi od pocetka laktacije hrane silazom lucerke i
kukuruza.Nadam se da sam donekle odgovorio pitanje.