ovo je slikano nekih mesec dana posle sisanja, desetak dana posle novosadskog sajma. Pasnjak jeste dobar samo da je jos koji hektar vise. Ovde imamo oko 2 ha i ove godine je do sad dovoljno ali kad je susa treba malo vise. Inace ovce idu jednom dnevno na pasu nekih 3 sata budu tamo i uvece dobiju jecmenu slamu. Sto se kondicije tice od nje zavisi sta ce nam ovce dati. Ako se dobro hrane moze se dosta ocekivati, jos ako ta hrana nije skupa a ima je u izobilju onda je proizvodnja efikasnija.Kod nas ima jos mnogo livada koje se ne kose godinama i nama bi bile dobre ali komsije su takve kakve su pa je bolje da propadne i trava i kirija nego da mi imamo neke koristi. Higijena je bitna iz vise razloga. Na zalost se ovca kod nas smatra kao neka zivotinja koja u svakakvim uslovima moze da prezivi i da joj nista ne treba. Razgovarao sam sa jednim odgajivacem u Nemackoj oko prodaje ovnova, kad ih najranije prodaju a on mi kaze da je to najranije sa 12 meseci jer tada kupac ne moze mnogo da ga pokvari dok kod mladjih kategorija, sto je slucaj u Srbiji, jagnje moze kod loseg odgoja da zakrzlja i tu nikakva genetika ne vredi a oni nece da ih neko proziva da su mu nesto lose prodali.