Virtemberg Ovce

• Začetnik teme aleksandar
  • Datum pokretanja
Niko ne priča ima li prinova ima li jagnjenja kod mene je bilo u pet dana pet jagnjenja i osam jaganjaca nije baš za faliti se ali ajd dobro je bilo malo ne prihvatanja jaganjaca malo razboljevanja ali prošlo je ima li šta novo kod vas pišite (da li nisam otišao u of topic)

Dobro vece svima, kod nas sledeca grua krece sa jagnjenjem od kraja januara, nekih 25-30 komada.Ova jagnjad do sad odlicno napreduju, hvala Bogu nismo imali problema sa prolivima i upalama pluca jedino dve ovce sa mastitisom ali je i to sad ok.Jagnjad su bila malo agresivna na sissanju pa su povredili sisu.
Puno vas sve pozdravljam :ppozdrav:

Ewo i mene drugari,meni ostalo jos 2 da se ojagnje,16 se ojagnjilo bilo 26, jagnjica,4uginulo na jagnjenju,1hranim na cuclu,1owca mastitis,zalecio,inace napreduju lepo,danas sam merio 2blizanca koja su ojagnjena 9.nowemb,imaju 34,5 i 33kg,idu na klanje za Jowandjan!Ima 3 baš lepa ownica za sada i 5zenkica koje cu ostawiti sebi.Weliki pozdraw za Wirtembergaše.

Другари код мене има 7 јагњади од 6 оваца. Просек за европу :haha: Али то је друго јагњење у прошлој години. Прва тура је била у фебруару/марту а ова друга тура у децембру, пре Светог Николе. Имам једну старију овцу, увек јагњи двојке, а ове друге су младе 1,5 до 2,5 године и ово им је друго јагњење. И први и други пут имали су по једно јагње. Не знам оће ли то тако ићи по једно увек ? Маститиса нисам имао. Једино онај прелом ногице код тек рођеног јагњета, али то сам санирао. Ставио сам му лангету редовно као човеку што се ставља. Сутра му је три недеље како носи гипс, вероватно ћу му га сутра и скинути. Скроз се опоравило јагње, трчи са оним гипсом на нози и ослања се на њу већ увелико. Поздрав свима са севера Србије.

Окачио сам слике негде на овом форуму кад је јагње било два дана старости а пробаћу сутра да га сликам пре скидања лангете, па ћете видети. Прво сам увио ногицу широким завојем пар кругова, па намазао гипсом танко по завоју, па поново три пута исто. И то вече смо га држали у кући у гајби од воћа уз смедеревац. Лепо га нахранили и покрили, буквално је спавао као јагње...А и морало је да мирује да се гипс осуши. :D

Veliki poslepraznični pozdrav Virtembargaši,
najzad da ste se malo "probudili", jer su se post-ovi bili veoma razredili!

Svima, srećna jagnjenja, uspešan odgoj i selekcija.

::svaka cast::, :ppozdrav:

Malo svezih fotkica iz moga ovcarnika,malopre sam izigravao paparaca.Taj prvi ovnic danas napunio 45dana.
11imgp0.jpg
Ovo su braca stara 31dan.
2w3nfiw.jpg

Post je spojen: [time]1263127157[/time]
b7nwqo.jpg

Vidi se da gospodja zaista voli to sto radi i to je za svaku pohvalu,kvalitet grla je sarenolik.
Zanimljive su mi bile 2 konstatacije,da je meso W na dnu lestvice u Evropi i da je vrhunska plodnost 1,4 i 1,5 jagnjadi.

Sta ima na owom linku,meni kaže da je taj dokument nepoznat,jel taj link tacan??
Post je spojen: [time]1263164668[/time]

Nazad
Vrh