Virtemberg Ovce

• Začetnik teme aleksandar
  • Datum pokretanja
Već smo se dovorili, evoluiramo i mi Srbi :ppozdrav: Zaista u nekom momentu ako bude bilo potrebe, mislim da bi ovo bila dobra stvar...

Jeste dug, ali je i stao tako da još to bude naglašeno. Bogami ne bih žalio para za ovakvo nešto, ali treba imati životinje da se sve to iskoristi. Možda jednog dana da se organizujemo, dogovorimo i prošetamo sa par hiljada evrića i kupimo nekoliko ovnova, pa rotacija :ppozdrav:

Bas mi se svidja kako razmisljate samo ja bih imao jedno pitanje, koliko vas bi bilo spremno da za ovna od 1 godina izdvoji bar 1000 ili cak znatno vise evra kada govorimo o D.
Mi smo prosle godine kupili dva ovna na eliti koji su bili jedan 2. i jedan 3. u svojoj klasi. Mislim da je jasno kada vam to kazem o kakvim zivotinjama je rec. Ranijih godina smo uvozili i sa drugih aukcija i diretno kupova u stali...Mi bismo mogli svake godine da odgajimo po 15ak ovnova od godinu dana koji za ovima ni malo ne zaostaju ali pitanje je ko ce platiti 1000evra za takvu zivotinju jer bar 500-600 kosta da se takva zivotinja odgaji. Ostatak je novac odgajivacu da moze za godinu dve opet da ulozi u novog oca za takvu zivotinju.
Nama je odavno jasno da bez ozbiljnih ulaganja u genetiku nema hleda, sve drugo je prosek ili lagano poniranje

Iskreno, ja nisam ni planirao da prođem ispod 1700e po grlu sa kupovinom, prevozom, uverenjima i ostalim stvarima. Samo da bi taj ovan dao svoj pun doprinos stadu mora se imati bar 50 ovaca i za tih 2-3 godine koliko bude korišćen u treba da ostavi bar tom stadu 30-50 ženskih grla koja su eksterijerno kvalitetnije od svojih majki, a vrlo verovatno i genetski bolje. Mora se imati u vidu šta ćemo sa takvim životinjama, u smislu priploda, koje osobina i na kojim grlima to želimo popraviti. Svaka investicija koja je pametna se isplati.

26.01.2017: 1a-Böcke Ingolstadt

33omb6f.jpg

S 699 - Mister Ingolstadt: Ia, odgajivac Schleich, Brunnthal, 23.01.2015, 176 kg

2hrcr6g.jpg

SI 973 Ia, odgajivac: Schmutz GbR, Höchheim, 13.11.2015, 136 kg

hrczzn.jpg

RR 1026 Ia, odgajivac:: Michael Schlamp, Neustadt a.d.Donau, 12.03.2015, 144 kg

2w23a6f.jpg

T 786 Ia, odgajivac: Landw.Lehranstalten Triesdorf, 11.04.2015, 186 kg

2qjg582.jpg

T 795 Ia, odgajivac: Landw.Lehranstalten Triesdorf, 15.07.2015, 144 kg

Bad Waldsee rang lista:

Alterklase 1- sieger i sampion aukcije, kat br 8 odgajivac Schleich BY
16gfz88.jpg

Alterklase 2-resreve sieger odgajivac kat br 17 landw.lehranstalten Trisedorf BY
313szee.jpg

Alterklase 3-sieger odgajivac kat br 25 landw.lehranstalten Triesdorf BY
14xc7lh.jpg

Alterklase 4-reserve sieger kat br 36 odgajivac Schmutz BY
2yoztyx.jpg

Alterklase 5-sieger i reseve fleisch sieger kat br 52 odgajivac Hertler BW
33benlx.jpg

Alterklase 6-reserve sieger kat br 61 odgajivac Schmelcher BW
2nhoyom.jpg

Alterklase 7-reserve sieger kat br 66 odgajivac Schurr BW
2dhz05z.jpg

Alterklase 8- sieger kat br 82 odgajivac Konig BY
97usmu.jpg

Alterklase 3-Fleisch sieger kat br 31 odgajivac Feil BW
ou040l.jpg

Alterklase 2- Wollsieger odgajivac kat br 22 Buehner& Burg RP
35mqesg.jpg

Dosadni smo više sa ovim ovnovima. Ne mogu od njih da postavim slike mog ovna:haha::haha::haha:.
Da se ne obrukam. Odavno slike u telefonu a počeli da kače slike ovih u Nemačkoj pa me sramota:haha::haha:

Bad Waldsee 2017.

Šampion Schleich i vice šampion Hertler.Dobitnici nagrade za 50 godina izlaganja i uzgoja elite.
124xaps.jpg

2rgovw4.jpg

Fleisch sieger Feil i reserve fleisch sieger Hertler(1. i 2. nagrada za mesnatost)
2rg2vc8.jpg

Pobednik u grupama Schleich
2iu6nbo.jpg

Pobednik u grupama potomaka LL Triesdorf.Grupa potomaka ovna 0598 BY FR
10ws708.jpg

jedno pitanje..da li mogu sarene ovce da udju u sistem maticenja? po izgledu najvise podsecaju na virtemberga..imam i crnih siljega..da li one sa umaticenim ovnom mogu da daju umaticene potomke?

Pa ovce moraju da budu u tipu rase da bi se umatičile. Ako nisu u tipu rase jaganjci su mešanci. Mešanci nisu u sistemu matičenja.

Nazad
Vrh