Šošara
Član
Lepe slike kolega ako imas jos stavljaj.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
momak je ekstraSta kazete za ovog momka ?
Послато са SM-A500FU уз помоћ Тапатока
Svaka čast ! Tako i mi nešto pokusvmo, za sada idemo na sajmove, održavaju se predavanja... ali ako bog da pa da pređemo na konkretna dela, interesuju se turci za jagnjad ali traže jakooo veliku količinu što naše udruženje trenutno ne može da isporuči a oni neće da se bakcu sa malim.. ista situacija i sa bikoVima. Ali održavanjem predavanja i aktivnošću dosta ljudi nabavlja i širi stada, tako da biće valjda nesto za neki vremenski periodPozdrav kolege ovčari. Dugo nisam posećivao forum zbog nekih svojih obaveza, sto ne znači da sa ovcama nije bilo rada. Na moje zadovoljstvo nas par odgajivača ovaca smo se na neki način udružili jer smo videli da sami malo šta možemo uraditi u ovčarstvu, pogotovu što imamo manja stada pa je u neku ruku finansijski opterećujuće na manji broj ovaca konstantno ulagati i kupovati kvalitetne ovnove. Zato smo obilazili odgajivače u Srbiji i Hrvatskoj i nabavljali grla različitih krvnih linija i na neki način obezbedili genetski materijal koji ćemo vremenom rotirati između sebe. Naravno da tu nije kraj i da su nam u planu sledeće godine posete još nekim odgajivačima u Srbiji, a možda organizujemo i jednu manju ekskurziju na aukciju u Nemackoj i posetu njihovim odgajivačima. Trenutno raspolažemo sa osam različitih linija od čega su 5 provereni ovnovi u priplodu i troje jagnjadi koji za sada što se tice eksterijera i prirasta obecavaju. Sigurno najzanimljivije pojačanje je ovogodišnji šampion Bjelovarskog sajma.
[/IMG]
Odgajivač Uzelac i sadašnji vlasnik Josip.
][/IMG]
Da, to je taj ovan... ja sad planiran da kupim od Josipa... )Car123@ ovna koga si postavio sam ja kao jagnje kupio od Gorana Čolića iz Bogatića. Odradio je par tura jagnjadi kod mene pa je otišao Josipu u Brčko. On mi kaže da je prezadovoljan jagnjadima od njega. Daje jagnjad dobre forme, možda za nijansu kraću ali zato nabijenu. Uvek su me prijatno iznenadili na vagi.
ObrisaoCare pun ti je inbox, obriši malo, ne mogu da ti pošaljem poruku.