Virtemberg Ovce

• Začetnik teme aleksandar
  • Datum pokretanja
Kolega Bosnian mislim da Miljko misli na broj 29. Kada se citira pomere se fotografije i zato je ispalo kao da je broj 23.

- - - - - - - - - -

Zadnji ovan u prvom redu je bio najkompletniji iako to mozda na slici ne izgleda, kao iz kalupa izliven bez i jedne mane.
Ja moram priznati da na foografiji citirani ovan (23) meni uopce ne odgovara opisu, naravno uz ogradu da fotografija zna da zavara ali ovako kako se vidi pomenuti ovan ima jako losu opadajucu os pubis koja nije paralelna sa ledjnom linijom, mnogo plice grudi od recimo ovnova 52, 67, 29, 71, i djeluje mi nekako trbusast, na fotografiji je za mene jedan od najlosijih, naravno moje misljenje.[/QUOTE]

Ovan sa oznakom 31 na slici (2. u 2. redu mog citata), na njega se odnosi taj opis. U Batinoj postavci je bio zadnji u prvom redu a u mom citatu ima vise redova

Ovo je snimano u proleće 2010 a tek prošle godine postavljeno. Sigurno su slučajno naleteli na taj snimak pa postavili u emisiju. Ovan šampion NS sajma odavno u kobasicama a i većina ovih objekata više ne postoji i izgrađeni su drugi.

evo malo slika url=http://www.dodaj.rs/?2I/eW/4TRBXnFn/fotografija0234.jpg]
fotografija0234.jpg
[/url]

- - - - - - - - - -

url=http://www.dodaj.rs/?2h/yC/OHNtis0/fotografija0239.jpg]
fotografija0239.jpg
[/url]

Bravo Miloše na organizaciji. Žao mi je što nisam mogao doći. Nadam se da ce ovakva druženja postati praksa. Samo na ovakav način naša stada mogu napredovati.

milose, ako je ovo druzenje bilo u organizaciji tvog udruzenja onda imas veliki minus sto to nisi objavio ranije sigurno bi jos ljudi doslo

Ovo je bilo u Kragujevcu stara i veoma tradicionalna pecenjara Bubi,druzenje je bilo vise za odgajivace koji izlazu svoja stada na sajmu u Kragujevcu,ali ako zelite uvek ste dobrodosli pa ce mo sledeci put zvati i preko foruma,problem je sto ovi ovde ljudi ako kazu da dolaze ili ne dolaze to i ispostuju,pa mi kao organizatori nemamo problema sa rezervisanim mestima i narucenom klopom,desavalo se da se pozivanja preko foruma ipak nisu pokazala tako sigurna po organizatora,ali ipak ljudi se menjaju,a i svest o udruzivanju je danas na nekom drugom nivou,pa ce mo probati opet sledeci put,moja zelja je da i odgajivaci iz Vojvodine budu nasi gosti.. .Dobro je kad odgajivaci sednu i popricaju kao kolege,druzenje na sajmovima cesto bude lepo,ali i u senci konkurencije,pa atmosfera nije zdrava ako i konkurencija nije zdrava. . .

- - - - - - - - - -

Evo jedne nije odavno. . .
30u7rdv.jpg

Milose, na slici je ovaj ovan veci od tebe (mala sala)

Poslednja izmena od urednika:
Pre nesto vise od mesec dana nas virtemberg zapat je pojacalo 45 zenki i tri ovna.
Dviske su danas pripustene sa nekih 12-13 meseci
2j0dxj9.jpg

- - - - - - - - - -

x43tyb.jpg

- - - - - - - - - -

Ovo je jastariji od tri zadnje uvezena ovna star oko 15 meseci. Danas je spojen sa jednom grupom nedavno zalucenih ovaca

nqp9o1.jpg

- - - - - - - - - -

11uzur6.jpg

miljkovici ako imate problema sa skladisnim kapacitetima rado bih vam pricuvao na par godina jedno desetak ovih dviski (sjagnjenih)prevoz bih ja organizovao o svom trosku:osmeh:

Mogu ti reci druze da su mnogi imali slicnu ideju cak su hteli da dobro plate sto ih cuvaju. Ipak smo odlucili da im napravimo smestajne kapacitete :osmeh:

Iskoristio sam boravak kući pa da malo slikam jaganjce. Inače jako su šarenoliki po uzrastu, ima jaganjaca sa početka januara do sredine februara... Inače Rambovi potmci, ja sam više nego zadovoljan kako su napredovali.Sutra merenje i provera dnevnih prirasta...

Inače ovaj momak je blizanac, ojagnjen 29.12.2014. i najbolje je dosad napredovao..,

Ovo su dosta mlađi i iskoristili su trenutak moje nepažnje i izigrali se...

Nazad
Vrh