goranue
Član
jako vazna stvar kada je genetika u pitanju je da je to dugotrajan proces osim ako nemate sredstva da odmah kupite u startu provereno stado.to je nesto na sta se niko ovde nije pozivao.to ne podrazumeva da znate samo ko je majka i otac vasim grlima,vec i baba i deda,tetka,ujak stric i ko zna koliko generacija unazad.genetika je izuzetno slozena disciplina biologije.geni se prenose na jako cudan nacin.e zato kada odete na farmu u fr ili nemacku.oni tamo imaju sve papire ko zna koliko unazad,a to kosta,mada i to nije sigurno100%.znate li vi koliko je svako od nas nasledio osobina od nekog dalekog pretka,a da to nisu nasledili nasi roditelji.ja cesto uzmem svoj primer kao ocigledan,jer imam problema sa alergijskim kijavicama u toku jednog dela godine.niko u mojoj familiji nema taj problem ni sa jedne ni sa druge strane roditelja.niko osim jednog coveka,moj stric,koji je treci rodjak sa mojim ocem.ta sklonost je eto ispreskakala ko zna kako i pogodila bas mene,verujem da i ovde postoji analogija.ako ovca morfoloski podseca na svoje roditelje apsolutno to ne mora da znaci da je i gen plodnosti identican.hvala svim kolegama na diskusiji,iskustvima i misljenjima