Višnja

Ne mora letnja,moze i u prolece,ali je najvaznije znati na koim radja i kako orezati,sta skinuti a sta ostaviti

Sta je najbitnije znati kod rezanja sumadinke? Imam 4 u 4 godini , par starijih i jis 4 planiram da posadim, i nisam ih maltene nista rezao...

Jel skracujete malo zile na izdancima visnje kad ih sadite za skolovanje? Imam izdanke sa odlicnim zilama,pa ne znam dal da ih skratim malo kao kad se sade vec skolovane sadnice ili da ne diram nista?

Pozdrav svima. Visnje su mi u petoj godini, od pocetka radjene maksimalno korektno koliko sam mogao. Ove godine se po prvi put ramisljam da ne radim rezidbu. Interesuje me konkrektno koje posledice mogu da ocekujem u visnjiku ako je ne odradim?

Sent from my NEM-L21 using Tapatalk

Pozdrav svima. Visnje su mi u petoj godini, od pocetka radjene maksimalno korektno koliko sam mogao. Ove godine se po prvi put ramisljam da ne radim rezidbu. Interesuje me konkrektno koje posledice mogu da ocekujem u visnjiku ako je ne odradim?

Sent from my NEM-L21 using Tapatalk
Koja višnja je u pitanju?Zašto nebi radio rezidbu,u kakvoj su kondiciji,slikaj par komada pa pošalji da vidimo da bi ljudi sa ovog foruma koji se razumeju u tematiku mogli što tačnije da ti daju odgovor.

Treba rezati svake godine jer uvek se ima šta otseći. Uvek ima vodopija koje nepotrebno vuku hranu ( pogotovo u mladim zasadima ) uvek ima ukrštenih grana koje se žuljaju jedna od drugu i tu nastaju rane i bolesti i dugačkih tankih grana koje treba "zaustaviti" da rod ne beži od osnove kao i polomljenih grana od berbe koje treba ukloniti.

- - - - - - - - - -

Čak što više u mladim zasadima treba raditi i zelenu rezidbu radi uklanjanja nepotrebnih granai radi bržeg jačanja ramenih grana i maksimalnog iskorišćenja i usmeravanja hrane u njih kao i u ostale rodne grane.

Prosečna cena oblačinske visnje zadnjih 5 godina je između 40 i 50 dinara,cena nije ista u svim krajevima.

Pa ne bih se slozio da je zadnjih 5 godina izmedju 40 i 50 din, prosle godine je bila 85 dinara prva klasa naravno.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Prosle godine je trebala da bude 200 din. jer je nije imalo. Prosek u zadnjih nekoliko godina ti je oko 50-60 din. Ne valja to sto je jedne godine 100 din,a sledece je 25-40 din.

Nazad
Vrh