Višnja

Kada je pravo vreme za bacanje azotnih đubriva oko višanja i da li je bolje baciti Kan ili Ureu?

Baci sad ureu,i ako imas vremena sa motikom oko stabla unesi je malo u zemlju,mada mozes i kan
@Becarina pusta,ja sam moje orezao i nadjubrio ali sa 151515,i tako a koja se cena kretala kod vas za kg visanja?poz

Zato sto urei treba 3 nedelje da se transformise u oblik koji usvaja vocka a taman tad bi trebalo da deluje,mada moze i kan kao sto sam rekao

Mene pitali neki natkupci dali imam na prodaju visnje ja kazem imacu za koju godinu,ja pitam a koliko placate,oni kazu 62-64 dinara,ja reko ne bih dao za te pare,a oni odma kao ma bice i vise :DDDD

to je super,imas li neki kontakt tih natkupaca,ako imas ako moze na pp,hvala unapred

dubansr, zasto sad ureju?

Pa nemoj ni slučajno sa Ureeom! Lepo ti voćar kaže! KAN je odličan!

I dalje, višnja će biti ove godine preskupa, ko je bude imao, noćas je bio mraz, -5 C kod nas! Sreća da nije još počela da se otvara!
Ovde ugovaraju cenu, kod nas u Župi po 90 dinara po kgr. Biće trocifrena cena, hladnjačari je nemaju od 8-og meseca na zalihama. Vest je proverena, dobijena iz prve ruke!

Ja upravo prihranio. Ostalo mi od ratarstva i UREA i KAN-a pa napravio mješung. Mislim da će valjati. Ne znam zašto je UREA greška.

Kod mene mraz -2,-3. Navodna prva oštećena počinju na -3,5 pa je ovaj put preživjela. Plaši me ovaj sljedeći mraz najavljen za 10.04. Taj bi joj mogao presuditi.

A ako preživi tražim legalne i ilegalne načine da je izvezem u Srbiju. Kod nas su otkupljivači uvijek tvrdili da Srbija određuje cijenu višnje, dok je bila 0,30 €. Sad imaju amneziju i Sad Srbija nije više relevantana za cijenu::namigivanje::

Uglavnom daleko je sedmi mjesec. Još svašta možemo očekivati od prirode a bogami i od otkupljivača:osmeh:

@zupa100
Moze li neki kontakt otkupa?ili bilo ko ako ima neki broj ali da dolaze odo Sm.Palanke jer mi tamo visnjar,hvala unapred i ako moze poruka na pp

Pa nemoj ni slučajno sa Ureeom!
Sto?
Ako je zemljiste previse kiselo ok aliako ne, zasto tolika panika oko primene uree?
Nesto odlozeno dejstvo ne skodi, visok sadraj azota uglavnom ne skodi, gde je problem?

---------- Poruka napisana u 21:19 ---------- Prethodna poruka je at 21:15 ----------

Moze li neki kontakt otkupa?ili bilo ko ako ima neki broj ali da dolaze odo Sm.Palanke jer mi tamo visnjar
Cekaj bre da prorodi :)
Dok stigne na rod mozda ce promeniti profesiju sadasnji otkupljivaci (a mozda neki i umre) :)
Salim se malo, ne zameri, koliko sam shvatio tvoj vocnjak je star 1 godinu pa mi simpaticno ovo raspitivanje za otkup.

Cure mu sline na cijenu, kao i meni.:osmeh:

batad dobro si to objasnio,ne bih da trazim otkup kad vec imam ploda i kad bude kasno,bolje da ja nadjem jos sad i onda sam obezbedjen,ako da bog da bude 1e kao sto kazu bice dobro,inace ove godine se spremam za jos 500 stabala da posadim

Cure mu sline na cijenu, kao i meni.

Razumem, razumem :)

Pa red je i bio jednom da ta cena skoci.
Sve do prosle godine je to klimalo a onda konacno...
Po informacijama koje ja imam trebalo bi i ove godine da bude solidna cena i to ne samo u Srbiji. Verujem da ce se to preliti i i Hrvatsku. Postoje realni uslovi za to ali hajd ipak da sacekamo da prodju makar ovi mrazevi.

Машта може свашта.
Само, да вам мраз не обере воће.Зато да вам трактори и атомизери буду спремни па после 2 у воћњак и прави водену маглу до јутра.Температура воде у резервоару атомизера не сме да буде нижа од 20 степени.

Po svim pokazateljima, ja sam obrao barem polovinu, a možda i više.
Minus je bio veliki i pupoljci koji nisu bili krenuli imaju već oštećenje na tučku i gotovi su, ali u kojoj mjeri ne znam.

Nazad
Vrh