Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
šandor je napisao(la):Stočari 13. prase
Autor Berislav Mijić - Novosti
Thursday, 11 March 2010
Stočari u Sremu zajedno sa kolegama iz Bačke, Banata i Mačve, pripremaju se za nove proteste, odnosno blokade puteva i odlazak pred Skupštinu Srbije, zbog sunovrata otkupne cene tovljenika.
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede danas je sa osiguravajućom kućom Delta Generali objavilo novi paket - osiguranje useva od suše.Država će svakom domaćinu koji osigura usev prema zaključenoj polisi platiti 40 odsto troškova, dok uslove za naknadu eventualne štete, kao i planiranih prinosa, između sebe ugovaraju kompanije i osiguranik.
:šandor je napisao(la):Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede danas je sa osiguravajućom kućom Delta Generali objavilo novi paket - osiguranje useva od suše.Država će svakom domaćinu koji osigura usev prema zaključenoj polisi platiti 40 odsto troškova, dok uslove za naknadu eventualne štete, kao i planiranih prinosa, između sebe ugovaraju kompanije i osiguranik.
http://www.poljopartner.rs/index.php?option=com_content&task=view&id=3690&Itemid=1
Post je spojen: [time]1273746197[/time]_________________________________________________
A kod mene sve pliva I plaćamo odvodnjavanje a oni da osiguramo od suše
Seljaci će zaraditi
23.05.2010 21:12:47
Saša Dragin
Ovogodišnja proletnja setva je završena
na oko 90 odsto predviđenih površina i mogu se očekivati dobri rezultati, izjavio je ministar poljoprivrede Saša Dragin.
- Iako su proletnju setvu odlikovale velike padavine, a poljoprivrednici se borili za svaki lep dan da bi mogli da uđu u njive traktorima, najvažnije je to što je ove godine posejano rekordnih 1,3 miliona hektara kukuruza, što je za oko 100.000 hektara više u odnosu na prošlu godinu - rekao je Dragin u intervjuu Tanjugu. - Što se tiče drugih kultura, mislim da su sve u dobroj kondiciji, jedino što još pratimo u kakvom je stanju suncokret i da li su ga obilne padavine oštetile.
Dragin je izrazio očekivanje da će ove godine cene poljoprivrednih proizvoda biti dobre i da će poljoprivrednici moći da zarade od žetve. Ističući da Ministarstvo poljoprivrede na svom računu ima dovoljno sredstava za isplatu svih subvencija poljoprivrednim proizvođačima, on je podsetio da su regresi za reprometerijal za ratarstvo i povrtarstvo povećani po hektaru sa 12.000 na 14.000 dinara.
Tacno tako,sve na svom mestu i u pravo vremeZoran0230 je napisao(la):Peto tebe bih predložio za ministra informisanja na ovom forumu-mislim da će se i ostali forumaši složiti sa ovim-mislim da pravi ministar ne može ni cipele da ti čisti
Jes' i kod nas su ispalili juče obadve rakete, samo mi nije jasno, zašto su pucali kad je nevreme već prestalo, a ne pre nevremena....šandor je napisao(la):Ako ne potuče sve led pošto nemaju para za protivgradnu odbranu
Pa da se pravdaju,ETO ispalili smo ih a to sto gradonosnih oblaka nema,nema veze ima kisnih.....mityoo je napisao(la):Jes' i kod nas su ispalili juče obadve rakete, samo mi nije jasno, zašto su pucali kad je nevreme već prestalo, a ne pre nevremena....šandor je napisao(la):Ako ne potuče sve led pošto nemaju para za protivgradnu odbranu