Prijatelji 2011 vozim novu Scaniju sa novim (tek poceo da vozi) kolegom kroz Francusku, roba lagana 7 tona, i na obicnom putu ( nacionala) a van naselja put ide nizbrdo pa uzbrdo, iso tuda 2 puta nedeljno a na putu nikog i ja iz zezanja reko vidi kolega kako ide nova Scanija i pustim je na 128 km/h, kako smo se popeli na brdo a ispred nas jedno 1 do 1.5 km kruzni tok a ispred kruznog stoji policijski motor sa upaljenom rotacijom, znao sam odmah da ceka nas jer na putu nikog osim nas, stignemo do njega a on trci do nas otvara vrata i prica a istovremeno crta rukom po vratima kao tvoja brzina 125 km/h , nisam video nigde da su imali postavljen radar ali negde je ocigledno bio kad je znao poprilicno tacno moju brzinu, reko ode vozacka i koza s ledja, ja onako reko jel ovde 90 km/h dozvoljeno za kamione a on ne nego samo 80, i kao moras da platis, i ja ok koliko kaze 90 eura, a ja kad sam to cuo, ej prijatelji, prekoracio sam ogranicenje za vise od 50 % od dozvoljene brzine a on mi trazi 90 eura i zvanicno pise kaznu u blokce, sta cu platim i putem pricam sa kolegom, u Srbiji bih se pozdravio sa vozackom a o novcu tj. velicinom kazne da ne pricamo.Toliko o Srbiji i policiji i kaznama u Srbiji.Izvinjavam se za poduzi post.Sad gledam mozda sam ovo trebao pisati u temi chat pa se izvinjavam moderatorima i molim ih ako misle neka prebace u odgovarajucu temu.Hvala.