Vesti-novosti-obavestenja

Umesto da ga zovnu na kafu pa da se dogovore kako da zajedno reše te probleme na ulici, odmah su uleteli klizeći. Nije ih briga kad se voze službenim kolima, ali kad neko dože sa strane pa treba da vidi gde ide koja linija gradskog prevoza i na stajalištu nema table, molim lepo to nije njihov problem. ::jako_besan::

Kako popraviti štetu od grada (na automobilu)? - izvor polovniautomobili.com

Ove godine svedočimo brojnim olujama sa gradom. Neočekivani led iz neba mnogim vozačima je zagorčao život. Nakon što se oblaci raziđu, na haubi i krovu ostaju brojni krateri, veći ili manji, u zavisnosti od veličine grada i debljine/kvaliteta lima. Mogu li ova oštećenja uopšte da se poprave tako da automobil bude kao pre? Mogu, i to je potrebno uraditi što pre ukoliko su oštećenja ozbiljnija, pošto će na tom mestu brzo doći do korozije.

Metode popravke Postoji više načina da se vozilo dovede u prvobitno stanje. Neka od njih zahtevaju farbanje, druga ne, ali najvažniji su sledeći faktori: - mesto oštećenja
- težina oštećenja
- metoda koju majstor izabere
- stručnost majstora

slika preuzeta sa sajta polovniautomobili.com

[h=1]Tehnološka inovacija: Uzgoj povrća i voća u vašem stanu[/h]Ekološki uzgojena ili domaća hrana sve je češći gost u domaćinstvu no ponekad život u velikim gradovima to onemogućava. Niwa je rešenje za gradske vrtlare..
326635279540b18a0da52f583585374_640x430.jpg

U današnje vreme kada se svest o zdravoj ishrani povećava sve više, ljudi traži ekološki uzgojenu hranu ili je pak uzgajaju u svom vrtu.

Za mnoge, koji žive u velikim gradovima, vrtlarstvo je nemoguća misija zbog manjka obradivih površina ili manjka vremena. Zato je nova aplikacija "Niwa" za pametne telefone pravi spas.

Aplikaciju su osmislili inovatori iz San Franciska, Havier Moriljas (32) i Agneška Nazaru (27) koji su omogućili ljudima da uzgajaju domaće voće, povrće, razne začine pa čak i cveća bez obzira na to gde žive.

"Često sam znao videti kamione pune različitog povrća koji su se spremali na put u daleke zemlje i to mi nije imalo smisla. Zapitao sam se zašto se tolika količina povrća uzgaja daleko od svojih kupaca, pa sam došao do zaključka da je to zato jer mnogi ljudi nemaju gde da uzgajaju hranu. Iskoristio sam tehnologiju i našao rešenje da svako i svugde može da uzgoji svoju hranu",kaže Moriljas.

Pomoću svog pametnog telefona možete kontrolisati uslove u tzv. "zelenoj kući" bez stvarnog pristupa vrtu. Aplikacija pomoću senzora određuje što je potrebno vašoj biljci, bila to svetlost, voda, toplina, određuje vlagu zraka i slično, prenosi Dejli mejl.

Izvor i video: http://www.b92.net/tehnopolis/gadgets.php?yyyy=2014&mm=09&nav_id=896795

To sto pise Djilas je kriv za ovo? I na kraju sto pise da si luzer sto koristis gradsko prevozno!

Cekaj Jugi Bogte tvoj, pa to je vest sa Njuza, zajebancija. Nisi valjda mislio da je ovo zaista deljeno po Bg ?

Otkud znam, kad sam cuo da su ovi na vlasti rekli svojim glasacima koji su preko njih dobili posao ako se ne pojave na skupovima da sutra ne dolaze na posao, pocinjem u sve da sumnjam.... Danas jedino verujem sto vidim i ovom forumu jer sam siguran da me nece niko zeznuti :)

Otkud znam, kad sam cuo da su ovi na vlasti rekli svojim glasacima koji su preko njih dobili posao ako se ne pojave na skupovima da sutra ne dolaze na posao, pocinjem u sve da sumnjam.... Danas jedino verujem sto vidim i ovom forumu jer sam siguran da me nece niko zeznuti :)
Jel ti je Kostunica neki rod?

Nazad
Vrh