Sirotinja bolan, sirot'nja !!! (sarkazam)
Kako da se ne plašim i bežim od njih kada samo gledaju priliku da se okoriste, i uzmu harač!!
Pa naravno da će na traktoru starom 40 godina naći gomilu neispravnih stvari...
Ili na automobilu, oldtajmeru, iz 1991. godine...
Trudimo se da sve dovedemo u red,(barem većina normalnog i savesnog naroda), ne zbog njihovim usranih Zakona, već zbog sebe i dece, svoje ili tuđe, kako ko...
Moj primer, auto je cakum pakum, sve što se tiče mehanike, upravljački sistem, kočnice, ali me "hebu" godine, ej, pa nije to malo 28 godina da služi auto !!!
Limarija je počela da truli, i znam da je kraj blizu, ali NIJE JOŠ UVEK, kako bi hteli da me ubede, i da lepo odem na auto plac i pazarim "mlađi i bolji" po svemu, samo ne po funkcionalnosti !!!
Prešao 500.000 km i ubeđuje me da je odličan !!!
A "on board" kompjuter veli, prešao sam 157.000 !!!
Kako da ne !!!
A garantujem da sam ja sa mojim Škodilakom iz 1991. sa pređenih 168.000 stvarnih i istinitih km, kud i kamo ispravniji nego taj koga pregaziše pređeni kilometri, bezbedniji i sigurniji!!!
Uvek su uzročnici saobraćajnih udesa "besna" auta, oko i preko 2.000 kubika, a moj Škodilak sa svojih 1289ccm kada pređe 140 km na sat, počinje da trese (kao i novčanik, po pitanju potrošnje goriva) i moraš poštovati ograničenje, hteo ne hteo !!!
Mogu ja skupiti tih famozni par hiljada eura, za "mlađi i bolji", ali se bojim da ću zažaliti, 500.000 puta, minimum !!!
E zato ljudima nije lako, i ne vide put za dalje...
Neko je uvezao ogroman kontingent polovnih automobila, a nema ko da ih kupi !!!
Naravno za "novo", nema
, a veoma bih voleo NOVO !!!
Ništa, "s'g će" napravimo tržište !!!
Tako funkcioniše "država" kod nas...
Više puta osetio na sopstvenoj koži !!!
Dosmanlijske napredne haračlije !!!