zasto na takav razmak radnih organa ne stavis krilca ?Realnih 35 cm necu da ga forsiram posto je njiva sva od dolja i bregova, vuce 4.spora redukovana sa prednjom vucom ide 6,1-6,2 km/h a i potrosnja za pohvalu...![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
zasto na takav razmak radnih organa ne stavis krilca ?Realnih 35 cm necu da ga forsiram posto je njiva sva od dolja i bregova, vuce 4.spora redukovana sa prednjom vucom ide 6,1-6,2 km/h a i potrosnja za pohvalu...![]()
Da stavim krilca samo bi mu otezao posao,povecao potrosnju nafte ili bi morao smanjiti dubinuzasto na takav razmak radnih organa ne stavis krilca ?
Овако подругљиво питање не заслужује икакав одговор, омаловажаваш друге људе (ораче), што се не слажу са неким твојим мишљењем. Јел ти то намера?Ja cu ovde postaviti pitanje: da li ovi oraci koji usput slusaju pesmu Vesne Zmijanac ( la.la,la,nema gazde bez duboke brazde,la,la,la) razmisljaju o tome sta se dogadja sa stvorenim humusom koji prevrnes i ostavis pod direktan uticaj vremenskih prilika,sunca,vetra,oksidacije itd,itd????
Posto si iz Novog Beceja ignorisacu komentar i nazovi kritiku.Овако подругљиво питање не заслужује икакав одговор, омаловажаваш друге људе (ораче), што се не слажу са неким твојим мишљењем. Јел ти то намера?Послато са Леново К6 Ноте уз помоћ плуга
Bobane sad vec postajes bezobrazan !!! Moji koreni vuku iz N.Beceja tacnije Vranjeva ,mnogo rodbine imam i porodicno kumstvo koje traje sad vec 5.generaciju !!!!!!!!!Јееел? Смета ти одакле сам?
Значи по томе делиш......
А видим да га ниси игнорисао и чак си га коментарисао![]()
Da stavim krilca samo bi mu otezao posao,povecao potrosnju nafte ili bi morao smanjiti dubinu
Jbg prilagodjavas se uslovima za rad,njivi,i trenutnom stanju voznog parka i radnih masina
Pa koliko Vas( sebe izostavljam posto sam plug prodao) ore na dubinu od 35cm?
Ja sam presao na ovu tehnologiju iz razloga NE prevrtanja jer smatram da je prirodniji proces kretanja organske materije u prirodi nego sto je oranje. A sama dubina je relativna stvar po meni jer ljudi u No-till-u postizu slicne ili jednake prinose
Vodi se polemika u spaljivanju zetvenih ostataka sta se dogadja sa vestakom ako se spali njiva?
Ja cu ovde postaviti pitanje: da li ovi oraci koji usput slusaju pesmu Vesne Zmijanac ( la.la,la,nema gazde bez duboke brazde,la,la,la) razmisljaju o tome sta se dogadja sa stvorenim humusom koji prevrnes i ostavis pod direktan uticaj vremenskih prilika,sunca,vetra,oksidacije itd,itd????
Пази молим те, још сам безобразан!? Чиме сам те то повредио?Bobane sad vec postajes bezobrazan !!! Moji koreni vuku iz N.Beceja tacnije Vranjeva ,mnogo rodbine imam i porodicno kumstvo koje traje sad vec 5.generaciju !!!!!!!!!
Iz tog razloga ne zelim dalju polemiku sa tobom !!!!!!!!
Тако је!Pa cim si iz vranjeva,to vec po defaultu nije dobro.
![]()
Pa cim si iz vranjeva,to vec po defaultu nije dobro.
![]()
druze reci mi kada radis tanjiracom u prolece i pre tanjirace ides vestak ili sejalicom unosis i kazu mi ne valja tanjiraca u prolece vadi vlagu jesi li imao nekakvih problema sto si radio tanjiracom je li nedostajala vlaga semenuEvo kako izgleda moja njiva u odnosu na komsijske orane njive.......
Podrivanje jesenas, prolece teska tanjiraca 1 prohod, setva sa rednim dodavanjem mineralnog djubriva i kembridz valjak na kraju........VELIKI PROBLEM....komsijska stoka prelazi traktorom preko njive, ne vide da je to obradjeno i posejano
![]()
![]()
![]()