Veštačko osemenjavanje goveda

Neki dan sam gledao Hupsolove i Rumbine cerke,to je nesto fantasticno.Rumbine cerke sa sedam meseci imaju djerdane skoro do zemlje....

Da li neko ima iskustva sa sjemenom iz Plane od busa rase? Bik se zove Bus ili Busmen. Vidio sam u okolini Sapca junad krizance simentalki i toga bika , jer veterinar kaze da krave koje ne mogu da ostanu steone iz vise pokusaja sa plemenitim rasama oni na kraju osjemene sa busom i one ostanu steone sa njim. Zato me zanima da li je neko imao ovo iskustvo i kakvi su rezultati bili?

Nema sjemena buse u CG. Jedino su par vlasnika licno nabavljali za svoje potrebe to sjeme iz centra u VP. Morali su licno da podju u centar da ga kupe i donesu u HN i NK. . .

Poslednja izmena:
Pozdravljam i svaka cast na svim informacijama sto delite sa ovim ljudima ovde!!
zx molim te reci mi gde si nabavio to seme i posto je?
krava je otelila tri puta musko,nikako zensko(a ceka se stalno),za mesec i pol ce trebati da se osemeni.Inace je holstajn rasa(crno beli)...malo pomoci od tebe nije na odmet!! unapred hvala!!
iz Kikinde sam. znaci u pitanju je jedna krava(visoko mlecna)!

---------- Poruka napisana u 13:58 ---------- Prethodna poruka je at 13:45 ----------

na primer :
koliko kosta sekstirano seme Alta WILDMAN? Gde se moze nabaviti ovde kod nas(neki kontakt) i dal dal je povoljno ili ima nesto bolje povoljnije itd...
molim vas odgovotite mi!! hvala!!

neko je obrisao pa evo ponovo.hochsteig b-378 vplana *srb1367.datum 10.11.11 jel to kad seme stavljeno? *

zbog cega vec 3 dana kako osemenjena krava pomalo krvari?

a ja ponovo odgovaram mada ne znam ni zašto mi je odgovor obrisan 10.11.11 je datum kad je sjeme uzeto od bika a krvarenje znači da je ciklus gonjenja završio

Ja sam obrisao jer je član @milan87 pokrenuo čitavu lavinu postova nebuloznim pitanjima. Ako neko ne zna ili ne ume da pita veterinara šta je na kartonu za VO HB broj a šta dinarski iznos za plaćanje onda i ne treba da oduzima i vreme i prostor drugim, ozbiljnim članovima.

a ja ponovo odgovaram mada ne znam ni zašto mi je odgovor obrisan 10.11.11 je datum kad je sjeme uzeto od bika a krvarenje znači da je ciklus gonjenja završio
Tebalo bi da to znaci datum kad je sme uzeto , ali taj bik je odavno pojeden jos 2009 :) Greska ! @Milan 87 pisi razgovetnije da te razumemo !

ako je bik nije živ onda je to datum kontrole valjanosti sjemena mada u katalogu za tog bika ne piše da nije živ

Pitanje za iskusnije odgajivace kakav je bik Redon kako su se pokazale njegove kceri bik je iz Velike Plane mislim da vise nije u priplodu kupio sam dva zenska teleta od njega pa me cisto zanima sta da ocekujem inace majke i babe im daju preko 6000l u laktaciji. Unapred hvala.

Imao je u Plani, bik Radon, sin je čuvenog bika Rada. Jako dobra bik što se tiče mleka i komponenti mleka, u tom momentu ali i danas jedan od najboljih domaćih bikova. Eksterijer mu nije jača strana, ali korektno. Ako us im majke i babe bile takve, nema šta da brineš, biće to jako kvalitetne krave.

pozzzzz svima recite mi kakvi su bikovi malket i hum? imam kravu koja sad cetvrti put steona prehodni dva puta se obliznila sa malketom i humom ja sam ostavio ta telad recite kakva su vam iskustva sa bliznakinjama? ostala grla sam seminio sa ruptalom i hulock izgledaju mi ok! recite mi vase misljenje i iskustva sa ovim bikovima i bliznakinjama. hvala

ја имам јуницу од малкет-а треба да се осемењава, изузетно лепа грађа и шаре, сад како ће бити са млеком - видећемо

Nazad
Vrh