Veštačko osemenjavanje goveda

Zastrada odlican ja sam prezadovoljan njegove dve provtelke kod mene od 26l do 30l zadovoljan sam sad treba da mi se teli njegova cerka junica ima 600kg ornomna visoka siroka razvijena ! da njegov HB je 1453 imas u onoj temi galerija nasih krava njegove tri cerke sad ih zasusujem jednu sam zasusuio danas a drugu cu ovih dana da prestanem !
Post je spojen: [time]1292492569[/time]

Pregledao sam tvoje slike davno ali sam izgubio iz vida da su tamo bile njegove ćerke. Dobro izgledaju.
Krava koja je juče :cao: semenjena je imala oko 25l mleka u prvoj laktaciji.

ko je otac toj kravi ?
Post je spojen: [time]1292493706[/time]

Ja sam zadovoljan vrlo jako vime teze se muzu obe imaju normalne sise samo ova sto sam je zasususio Nera ona ima malo manje sise od Santal ali kod mene se pokazao odlicno ima dosta bikovskih majki kod nas !A taj HAZARD odakle je kakav je ??

Predpostavljao sam !
Post je spojen: [time]1292496504[/time]

Odg: Teljenje krava

imam jedno pitanje ako je neko upoznat?interesuje me bik weinboy hb 1442,veterinari su ga nahvalili do neba kao mlecnost i prirast ekstra.imam jednu prveskinju i junicu od njega lepe nema sta,ali prveskinja znam da ne moze da da neki maksimum ali ni upola mleka nije dala kao njena majka.jel osemenjavao neko sa tim bikom seme je iz uvoza a uzeto iz plane?

extra bik imam njegovu cerku sad je drugo tele, narandzaste boje, bela glava, extra krupna, u prvoj laktaciji malo bolje od proseka ,al u drugoj :bravo:, telad extra

uskoro treba da mi se oteli ta prveskinja pa cu da vidim koliko ce da poveca,da telad su vrlo krupna na zalost prosle godine mi je otelia ali mrtvo tele.koliko kod vas kosta osemenjavanje sa takvim bikovima tipa weinboy,.herich kod mene je bilo 2000 din,sad mislim da je 2500,a sta mislis o hofal hb-1500 jel valja taj sta?

Juče mi je osemenjena krava. Bik ZASTRADA HB-1453, cena 1525+275(PDV), ukupno 1800din. U slučaju povadjanja, drugo osemenjavanje je 1200din.
Zašto je kod Vas tako skupo?

kod mene hormonska terapija + dvokratno osemenjavanje 1600 , ali opstina daje posle veterinarima neke pare da im dopuni, suskalo se za ovu godinu da ce biti dzabe, sad videcemo

blago vama nasa opstina nas ne j... dva posto,a skupo je valjda i zbog konkurencije veterinara jer je nikakva.zbog takvih cena i imamo lose krave,tesko se nadje dobra simentalka(holstajna ima)a moje jedino selo iz opstine bela crkva pripada vet stanici u vrscu tamo vadimo pasose ni vs ne donira osemenjavanje.

Nazad
Vrh