Uzgoj paprike -opšta tema

  • Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja

Miladin

Član
Učlanjen(a)
21 Jan 2011
Poruka
2.063
Lokacija
Bijeljina
Možete jednostavno kroz sistem umjesto Ana pustiti i KAN. U bure dan prije zaljevanja rastopite kan, sutradan ponovo promiješajte i ostavite 1h da se slegne talog, zatim usisno crijevo pustite iznad taloga da vuče samo bistru vodu. Talog ne prosipati već u sledećem zaljevanju nasuti ponovo novu vodu u bure i čekati 1h pa isto usisati bistru vodu. To ponoviti u 3 zaljevanja i onda se može prosuti talog. Na ovaj način može se raditi sa svakim granulisanim đubrivom i obavezno u 3 vode ponavljati. Radio sam ovaj način uz labaratoriske analize sa Ruskom 16-16- 16 i već u prvoj vodi analizom bistre vode je laboratorija pokazala prisutnost koja piše na vreći.
 

oldtimer

Član
Učlanjen(a)
16 Sep 2008
Poruka
2.385
Lokacija
Zrenjanin/Tomaševac
Polako napreduje paprika. Za sad vrlo zadovoljan. Presli pre neki dana na Ferticare 3, i calcinit. Zastita i dalje i fulu. Sovica, trips i ostalo ne staje. Za sad najveci problem zecevi i ptice, susa traje i ne prestaje pa su jedini izvor vode nasa creva. Pre svakog zalivanja 20-30 spojki de zameni!Sent from my iPhone using Tapatalk
 

oldtimer

Član
Učlanjen(a)
16 Sep 2008
Poruka
2.385
Lokacija
Zrenjanin/Tomaševac
U prethodnih nedelju dana zestoko pogorsanje stanja na paprici. Verticilijum, zeleno uvenuce, viroze kidaju. Sve paprike u ataru zahvacene od 10-50%. Sutra pustamo Leutar i Balb kroz sistem, pa za koji dan Funomil da probamo da zaustavimo napredovanje.
Kakva je situacija na drugim mestima? Da li neko mozda ima neko resenje?
 

Miladin

Član
Učlanjen(a)
21 Jan 2011
Poruka
2.063
Lokacija
Bijeljina
Cijena u Bijeljini od 050 e do 075 e.bijela babura. A što se tiče uvenuća imam plastenika uveli 70%.
 
Vrh