Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
Sto da se smanjuje zar nije izvoz resenje, uz odgovarajucu pomoc drzave i marketing? U mom kraju se sve manje sadi, nekada nisi mogao da nadjes praznu parcelu, sada parcele gde se sadila paprika urasle u travu vidi se samo cev od pumpe i poneka pumpa.

Sent from my SM-J500F using Tapatalk

Koja je cena za ove sto su počeli berbu? Kako ide prodaja?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mislim na ajvarusu posto sam video na pijaci da je ima ali nisam pitao za cenu

Sent from my iPhone using Tapatalk

Cim se primeti leptirica moze se prskati. Ona polaze jaja. Larve, kako se vec nazivaju.
Opasno je kada se izlegu pa pocnu praviti stetu.

Kako je stanje kod kolega sa ozegotinama i nedostatkom kalcijuma. Kod nas ima poprilicno ostecenog ploda. Ovo vreme lose ide u prilog proizvodnji.

Danju se vidi leptir. Na poledjini lista se vide jaja polozena. iz njih se pili gusenica..

Kolege, cuo sam da upotrebom AN-a dolazi do mokre trulezi paprike, da li je to istina? Ako jeste da li problem pravi azot u amonijacnom ili nitratnom obliku?

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Pozdrav ljudi pojavio mi se problemcic s paprikom roga je u pitanju okruglasti zuckasti krugovi na listu i na nalicju bjelicasti krugovi sumnjam na plamenjacu i pepelnicu ne mogu da ocijenim bas najbolje a imam problem s postavljanjem slike ako moze pomoc bio bih vam zahvalan pozz

- - - - - - - - - -

Kolega misim da je problem u amonijacnom obliku azota jer on kao takav je konkurent kalciju i tada dolazi do deficita kalcija sto se odrazava na plodu ako grijesim volio bi da me ispravite LP

Sutra konačno počinjem sa prodajom, do duše nešto sitno al' da probam.
PEVVIf7.jpg
[/IMG][/IMG]
fsx68Do.jpg
[/IMG]

AjHt3Yy.jpg

3x18 + preko lista folifertil b i t i preko lista posebno borom.

Nemam puno pa je nekako mogu održavati usput, na pojedinima ima fleke ( slićno ožegotini ) kao da joj fali kalcija ili možda nema dovoljno vlage sada ih treba više zalijevati sve u svemu dobro je..

Nazad
Vrh