Malo se ljudi ovim bavi, ja bih volio ali nemam nikakvu predstavu o obradi humusa posle glista!
Jeste. Apsolutno se slazem sa Tobom drugar, mislio sam i nas malo koliko nas ima bas zbog toga da se udruzimo .... i tako dalje i tako dalje....
Govorim naravno koliko ja znam, i pokusavam da razmenim iskustva sa ostalima koji se time bave, i ja sam poceo kao ono iz hobija pa kada posle godinu dana prihranis biljke pa ovo pa ono tek onda vidis sta imas u posedu, ali puno covek nauci (to je jedan drugar vec ranije spomenuo) u hodu, praksa, ako nisi siguran, pocni sa malo pa posle kada vidis da mozes time da se bavis (sto zavisi naravno od puno faktora, kao i svaki posao), kupis vise, siris se......i tako pomalo, e a imas i onu pricu, imam vecu sumu novaca, e sad cu da ....pa kupi 20-30 legala, a ima recimo pored sebe nekog koji ima iskustva sa tim, da nekazem nekog savetnika ili partnera....itd itd
Jeste, ima obrada posle glista, tada u akciju stupaju (bi trebalo,
) razne masine, ali to bolje znaju od mene ljudi i vlasnici vecih farmi koji pakuju proizvode, mesaju sa ostalim tresetima itd itd (ja sam jos pocetnik u svemu tome) ....a moze se naravno i odmah tako prehraniti biljka, bez obrade. (zavisi za koje potrebe), e tu vec nisam pocetnik.
Lepeza primene proizvoda glista (humus) je sirok!
Nikola, pogledaj ovaj video:
http://www.youtube.com/watch?v=kOthC5gVEPo&NR=1
.....kazem Ti, vlasnici vecih farmi bi znali tacno da Ti odgovore, ali koliko sam ja uspeo da saznam za ovo kratko vreme koliko se bavim uzgojem ckg., ovakva masina (mlin cekicar) sigurno nebi "smetala" u tom proizvodnom lancu obrade, ...mislim.......
.....sto cak i na pocetku lanca, mislim na sitnjenje biomaterijala......u svakom slucaju nije lose imati (misli moja malenkost)
---------- Poruka napisana u 11:51 ---------- Prethodna poruka je at 11:46 ----------
1985god.izlagao sam kunice na Novosadskom sajmu,stand do mene,jedan mladic je izlagao Kaliforniske gliste.Do tada nisam ni znao da neko gaji gliste,zainteresovalo me je pa sam se upoznao sa njim i sazno da je uvezao sleper glista iz italije inace je poljoprivredni ING.Mladic je bio iz Novog Sada a veliku farmu ima u Begecu kod N.S.Eto od tada i ja gajim gliste ali samo za svoje potrebe.
....
---------- Poruka napisana u 09:50 ---------- Prethodna poruka je at 09:42 ----------
1985god.izlagao sam kunice na Novosadskom sajmu,stand do mene,jedan mladic je izlagao Kaliforniske gliste.Do tada nisam ni znao da neko gaji gliste,zainteresovalo me je pa sam se upoznao sa njim i sazno da je uvezao sleper glista iz italije inace je poljoprivredni ING.Mladic je bio iz Novog Sada a veliku farmu ima u Begecu kod N.S.Eto od tada i ja gajim gliste ali samo za svoje potrebe.
.....ufff, sleper glista(mislim da mislis na to da je covek puno kupio, puno legala TADA 1985), mislim verujem Ti sigurno i ako se time bavi i dana danas......ufff, sto ja to nemam
....hvala sto si mi rekao, pokusat cu da ga nadjem na internetu... (ili mi Ti prosledi neki podatak, kontakt tel., kako god)
sve najbolje