Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pozdravljam vas,imao bi jedno pitanje:imamo ursusa 355 mozda nekih 5-6 godina,kad smo kupili poznanik majstor zamenio dve dizne zbog loseg paljenja u hladnom vremenu. Polako ali sigurno se vratio taj problem,sad vec i u toplijem vremenu (znaci teze se pali,upali se najpre samo kao jedan klip,pa polako ostali-pa onda beli dim kad se upali...) pa me interesuje koji je neki prosecan vek trajanja dizne,znaci dali su najverovatnije dotrajali i jos vaznije,dali taj beli dim karakteristican za neispravne dizne,jer oni tada samo "pisaju"unutra?Hvala vam na savetima unapred!
u vezi kocnice na 1634...sumljam na ovaj razdeonik,ima klipic unutra,ali po meni bi trebao da ima sa obe strane opruge koje drze klip u sredini-evo slike.
u vezi kocnice na 1634...sumljam na ovaj razdeonik,ima klipic unutra,ali po meni bi trebao da ima sa obe strane opruge koje drze klip u sredini-evo slike.
Uh,sam sam sebi vise dosadan sa ovim,a kamoli vama...na koji mislis cilindar-taj razvodni ili kocioni?(oba kociona su zamenjena)Mislim da treba novi cilindar.
U vezi obrtaja mozda je u pitanju obrtometar,ili neki prenosnik,tako nesto,a sto se tice dima,nema tog koji ne dimi bar malo,ali ako je to preterano,valjalo bi odraditi neki nazovimo mali servis,npr. stelovanje dizni,stelovanje ventila,nema tu bas mnogo stvari koje mogu da budu uzrok toga.Probaj nesto,pa javi nam sta si uradio.EEE ljudi da vas pitam u jednog mog prijatelja na Ursusu C-360 kada ide uz brdo traktor pocinje da jako izbacuje crn dim i nigdje ne moze da nabije 2800 obrtaja po ravnici najvise nabije do 2400 obrtaja a traktor ima 1700 sati ali da nije od toga sto je kupljen pred rato i kada se zaratilo nisu mu radjeni servisi od stranje fabrike Ursusa ili njihovog ovlastenog ditributera i servisera pa tako da mu nije nista stelovano!!!!
I moj vrti na 2800 O/min,i svaki Ursus koji sam vidjao vrti do 2800,ali je to previse i ja mislim da niko ne koristi toliki gas konstantno osim u transportu ili tako nesto,a i fabricki satovi su im gravirani na 2800 O/minMitre, dali neko drugi u selu ima Ursusa koji se vrti na 2800 o/min?
To je normalna pojava jer kad pritisneš samo jednu pedalu taj cilindar se premesti skroz levo ili desno, jer prvo pokuša da izniveliše, pa kad ode do kraja tek onda kreće ulje ka kočionom cilindru. To propadanje će prestati jedino isključivanjem tog nivelacionog cilinda iz kočionog sistema, a tada može da ti se javi razlika u visini pedala te kad hoćeš da kočiš sa obe, uvek će ti jedna jače kočiti od druge!Naime,na slici se ne vidi,ali nije ko na starom tipu 1634...kada se pritisne pedala kocnice,pritisak izbacuje taj deo koji ukljucuje ventil od vazdusnih kocnica,i to tako radi dobro,ali me nervira sto kada razdvojim kocnice,prvi put propadne leva ili desna...pa ne znam da li bi dobio nesto kada bi unutar cilindra stavio po oprugu sa svake strane klipa?