Ne ljutim se druze uoste ali vidim da mesas klase traktora.
Jer da je 9-ka sila ko sto kazes ne bih ni morao da kupujem jaci traktor.
Samo oredjenja radi moj komsija je imao Ursusa 330 a zamenuo ga 542 i kaje se.Nemoze 42-ka da mrdne gde je isao sa 330.
To za potrosnju goriva nisi u pravu evo dokazacu ti primerom. Moj drug Grlja svercuje sa traktorima i svasta je imao u dvoristau i na njivi.Sa 560 za 5,5 ha (tolika mu je njva)ujutru naspe rezervoar(staje 100 L) i ode da ore i uvece nema s cim da se vrati kuci-nosi u kantici gorivo rezervu.Sa Ursusom 360(rezervoar 69 L) je istu njivu orao istim plugom i ostajalo je nafte.Kad se vratio nasuo je u rezervoar 55L i napunio ga do vrha.Znaci sa Ursusom 55 l za 5,5 ha a sa 560 za 5,5 ha preko 100L.
Sa beracem 560 trosi preko35 L po hektaru.
Misim nemo ti da se ljutis.Al sta ces kad imas 560 i privatnu benzinsku pumpu
@ Branko
9-ka tu prskalicu ne bi ni mogla da digne kako onda da se propne.
Evo mog primera o propinjanju i nepropinjanu.Na jednoosovinku zakacenu za Ursusa natovarim 3 kubika sodera( mokrog )i to je teret sa prikolicom manje vise 6,5 tona.
Na Ursusu nemam prednje tegove i nepropinje se u brdu.Nema sanse da ga propne.Vucem po makadamu taj teret uz brdo bez blokade 2-om brzom.Nevazno da li je put suv ili mokar(jednom me uhvatila kisa letos kad sam vukao soder) Ursus ide isto.Nosi 6,5 t kao da nosi 1.5t.