Postovanje kolege,moram reci sa moje tacke gledista i mog nekog iskustva vezano za stari- novi tip prednje grede ili prednjeg mosta ursusa c355-c360,tacno je da postoji vise vrsta klina klinova kolevke,ja sam se susreo sa dve vrste a za neku trecu neznam,ako uopste postoji?! i znamo da postoje dva razlicita mosta,okrugli i cetvrtasti ali je samo razlika u kucistu klina i klinova(za mene licno ovo nije merilo samo je estetcki lepsi),razlog tome je sto ja imam ursusa c 355 iz '78god.sa okruglom gredom-mostom(kako god ga nazvali) a moj komsija(pokojni)ima potpunog istog ursusa kao moj iz 80-81god.sa cetvrtastom gredom,verujte da je traktor potpuno nov veoma malo vozen,jos prve fabricke gume zadnje ima,na zalost vec duze god.nema ko da ga soferira,pre dve god.sam usao u garazu da ga pogledam,samo ogromna prasina na nega pala,eto zato i meni to nije merodavno toliko,mislim koliko sam ja upucen da se zadnje serije pravile 85-86 c360,i znam jos nesto iz price mog skočskog druga iz susednog sela,da je imao veoma starpg ursusa c355 zuto-plavi sa okruglom gredom-mostom iz 70-73 god(cinimi se) i kupio bukvalno novog ursusa c360 sa cetvrtastom gredom ali neznam koje je god.i nemogu se setiti tacno kada ga uzeo ali je bukvalno nov,drugar kaze,veze sa zivotom nema izmedju novog i starog,mnogo je mekan novi,stalno se nesto kvari,skoro pa sve zivo mu izmenjao,za stari kaze da je vrh to je neunistiva masina,eto toliko od mene postovane kolege,pozzz