da se nadovezem i ja na sve ovo,ali i neznam sta reci kada je i sve donekle laicki receno,medjutim,koliko ludaka ima koji voze traktore ili kola nebitno,takvima netreba dati ni budak,a sa budakom bi ga ja pravo u celo,cast izuzecima,i oprostite,ali moj mozak nemoze to da shvati, da,covek polomi poluosoviniu,da ostavi masinu bez ulja i vode???pa to je strasno,moj drugar je na ursusu 360 polomio obe zadnje poluosovine,moj komsija na 558 nije menjao filtere pa ni on sam nezna koliko dugo,ode pumpa,odose dizne,posle godinu dve zakucao motor,sto,ostao bez ulja a i samo ulje nije menjao 3-4 god,a nije ga gasio,e posle kuku lele,drugi bliznji komsija ima zetora,pre neku god,me pozvao da mu proverim-ispregledam traktor,ja se prvo uhvatih za merac,kad ono ulje ispod min a crno ka sam djavo i smrdi,krenuo sam da mu odvijem rotacioni filter,jedva ziv sam ga odvio,kad ono u njega kao da ste ga malterisali,pitam ja njega, kada si menjao ulje,kaze otprilike pre 10god,kad se nisam prevrnuo na ledja,doduse,on samo sa njim poore 2h godisnje i dotera iz svoje sume 10m drva,ostalo radi sa 533,kada sam skinuo cepove-zavrtnje iz cizama,poce da izlazi katran,i to iz obe cizme celih oko 800gr,ulje u menjacu,jedva dotacinje sipku,pa ljudi moji dalije ovo za navedeni budak po sred cela,nekima i netreba dati ni gradjevinska kolica a kamoli nesto drugo.Tako da,ovo sto imamo-te cuvajte,ako imate novca vi kupite nesto novije,a i to novije trazi jos bolje odrzavanje a samim tim i skuplje,onda se nece ni cuti lezaj,ni da bruji,da izbaca iz 2,3,nece vam blokirati-propadati kocnice itd,pa onda ljudi,pitam ja vas,zasto kod mene ne bruji,zasto ne izbaca sada iz brzine druge,zasto ne trese,zasto mi je druga vucna lamela a jos uvek prva hidraulicna od 78 god,??itd.itd.hocu reci,da se svaka masina mora odrzavati,i sve moze da se sredi za male pare.