Borisllav360
Član
Aco kako si mislio da ti pošaljem snimak?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Borislave posalji mi na email. Adresa je: astanisavljevic016@gmail.com
U vezi onih guma za kardanku sto bih iso na 7.5-20? I zbog toga sto postoje traktorske vucne i jeftine su. Ne znam za ove 9.0-16 da li postoje traktorske vucne?
7.50-20 traktorski dezen je relativno slaba guma i tesko ti moze nositi preko 2.5 tone.
9.00-16 je jaka guma i bez problema nosi 4.tone. Kod mene su trenutno Pirelijeve gume te velicine i imaju zaista jake sare(skinute sa vojnog vozila, neki Iveco).
Ja sam mislio da je šumska (šticarka) kardanka kod tebe, ali nema veze postavi slike pa da je vidimo.Kod mene je standardna IMT prikolica od 3 tone. Traktor je MF65. Slikacu ti to i postaviti.Ovo je bila jedina opcija da nista na prikolici ne doradjujem, vec samo postavim nove tockove.Kipovanje na stranu funkcionise do kraja.
Prednja vuca pomaze samo ako nije preveliki uspon, da tockovi imaju nesto opterecenja na sebi. Na velikom usponu nepomaze bas nimalo.
Za veliki uspon jedino pogon na prikolici sigurno resava.
Borislave, zaboravio si jednu dosta bitnu razliku u toj situaciji. Ako se ne varam duplak ti ima oko 50 mm sire gume pozadi, a to mu ukupno dodje oko 100 mm. To nije zanemarivo na rastresitim podlogama.
Sto se tice kardanke, ja sam hteo da pravim za mog, ali mi vitlo pravi zajebanciju za kacenje kardana pa sam odustao. Ja sam planirao da uzmem dif od tamica jer se ovde lako nalaze i nisu skupi. Planirao sam da idem na gume 7.5 - 20 zbog klirensa i nosivosti pa posle da uskladjujem uz pomoc zupcanika ili lanca i lancanika.