Ursus

Evo, bio sam danas u grad da kupim ove zajebancije za kocnice medjutim ispade da u okolini od 50km nigde ne drze delove za Zetor. Ili ja bar nisam naso delove za Zetor pa moram da narucujem. Medjutim sad ne znam za koji Zetor da trazim taj razdelnik za kocnice kad narucujem?
Zanimljiva stvar, kad sam otiso u radnju za Ursus oni imaju samo neke zlatnaste kocione cilindre i kazu da su oni iz Poljske i da su "kvalitetniji". Ove kao ja sto sad imam i kolega Kawasaki kazu da nikad nisu dobijali i da su oni sumnjivog kvaliteta. Ubedjivali me da slobodno kupim kod njih duzi kocioni cilindar i da ce da sljaka, a ima i garanciju 2 godine, ako nesto zezne oni ce da ga zamene, kao. Medjutim nisam hteo da kupujem ponovo onaj duzi. Inace su ti cilindri kod njih skuplji i duzi je oko 2600 RSD, a kraci oko 2100 RSD. Ja pre kad sam kupovao duzi je bio 1800 RSD, ali onaj crvenkasti. Tako da danas nista nisam uradio nego moram da narucujem delove, a i ova kisa svaki dan pa mi traktor i ne treba.

E sada za koji tip, nebi znao, ja sam samo rekao da trebam zetorov razdeljnik sile kočenja starog tipa i taj mi dali i odgovara. Novi tipa mislim da ima sastrane na bloku taj razdeljnik i da je povezan sa cevima od kočionih do njega.

Evo, bio sam danas u grad da kupim ove zajebancije za kocnice medjutim ispade da u okolini od 50km nigde ne drze delove za Zetor. Ili ja bar nisam naso delove za Zetor pa moram da narucujem. Medjutim sad ne znam za koji Zetor da trazim taj razdelnik za kocnice kad narucujem?
Zanimljiva stvar, kad sam otiso u radnju za Ursus oni imaju samo neke zlatnaste kocione cilindre i kazu da su oni iz Poljske i da su "kvalitetniji". Ove kao ja sto sad imam i kolega Kawasaki kazu da nikad nisu dobijali i da su oni sumnjivog kvaliteta. Ubedjivali me da slobodno kupim kod njih duzi kocioni cilindar i da ce da sljaka, a ima i garanciju 2 godine, ako nesto zezne oni ce da ga zamene, kao. Medjutim nisam hteo da kupujem ponovo onaj duzi. Inace su ti cilindri kod njih skuplji i duzi je oko 2600 RSD, a kraci oko 2100 RSD. Ja pre kad sam kupovao duzi je bio 1800 RSD, ali onaj crvenkasti. Tako da danas nista nisam uradio nego moram da narucujem delove, a i ova kisa svaki dan pa mi traktor i ne treba.

Sad što se tiče tih zlatnih kočionih imao ih moj susjed i eno stoje u garaži nisu kočili nikako sad ima neke srebrne

Najzalije mi je sto nisam preradio kocnice i oslobodio se i cilindara i propustanja ulja i svega toga.Kad sam sve sabrao,uzeto sve novo,apsolutno sve,nije bila neka razlika da sam dodao jos koju crevenu i bio miran duzi niz godina.Ove kocnice kad sam namestio,krenuo da radim neki transport 2x uzbrdo mi se zapalile kocnice,kazu to tako mora,sad trenutno rade super,ali i dalje mi zao sto ih ne preradi.

Ja ove moje hocu da napravim da imam kocnice kako dolikuje,medjutim ni sam ne znam sta je najbole resenje.Kazu da je resenje ugradnja cilindara za kvacilo od Lade,ali ne bih bas takve budzevine.Ove zlatnasto srebrnaste ima kum,ali nema kocnice i vec je digo ruke od njih. Ove standardne crvenkaste cilindre ima komsija i godinama aka po sumi bez problem,a mene oni zezaju.Najgrdje sto je kocio kao auto dok me ne zeznu duzi cilindar i önda krecu zajebancije.

U cemu je razlika izmedju pozicije turbine i auspuha na 904/914 modelima?
Nekima je sa strane, a nekima u sredini, i auspuh izlazi kroz haubu.
2aflc07.jpg

25s659i.jpg

Sto se tiče tih cilindara za kočenje sad sam pričo sa Marijom u rumi ima tri vrste cilidara mislim od tri dobavljača,razlika je u dva tri e. Ja sam pre 5g uzo te najskuplje kodnje uradio sve komplet sem mešača sve radi ko doksa. MOze vam i slatt b.postom delove sve za zetor ursus.

Mesac dodje onaj poprecni ventil sto spaja 2 cilindra. Tj za izravnavanje pritiska da oba tocka koce ravnomijerno kad su pedale sastavljene.

Pozdrav,imate iskustva o kvalitetu rezervnih delova za Ursus C355 iz JUSEL-a iz Sabca?Gledao sam na netu kod njih pumpa za vodu kosta puno manje (2055 din) u odnosu na jedne ovdasnje prodavnice (3300 din)...Moze i na pp

Ja sam letos kupio obe lamele,druk lager i jos neke sitnice. Vucna lamela je nije bila dobra pa sam u Pn kupio drugu. A utvrdjivaci za brzine su jedva nalik originalu

Послато са ONE TOUCH 4015X уз помоћ Тапатока

Zaduzio sam bio druga da mi kupi onaj razvodnik ili razdelnik ili kako ga ko vec zove od Zetora, a za kocnice na Ursus da montiram. Medjutim on kad je trazio tamo u radnji covek mu reko da ima vise tipova i da ne moze napamet da mu da. Kaze drug da je ovaj poceo da mu nabraja 2511, 3011 itd. Cene su od 2000 RSD do 4000 RSD. Medjutim posto meni treba za Ursus sad pojma nemam od kog Zetora odgovara da uzmem.

Pre neki dan saznam da jedan moj kolega ima vec takav sistem kocnica na njegovom 355. Medjutim on tvrdi da je to kod njega fabricki, a traktor mu 73. godiste. U principu on zadovoljan i taj razvodnik nikad do sad nije menjao, a i same kocnice nije dirao vec 10 godina. Zove me da pogledam da vidim sta je i kako, ali dzabe da gledam kad ne znam koji je tip i kako ja da ga trazim u radnji.

Nazad
Vrh