Ursus

Lako je njemu Aco on je masinac (kremator)
Ja mislio da voli krem (KREMator).:haha:
Kinez, kad si se vec javio, jel si ti bese ugradjivao prednju vucu na neki 355/360 ili si pravio neku kardanku? Sta bese?

Da li su ovi traktori bili s perkins 6 cil fabricki, ili je samo ovaj traktor "buden"?

((koliko ja znam ovi bez prednje vuce (3110) su bili (i) s perkins motorima, a ovi s prednjom vucom (3120) su nosili taj veci motor)) ili je ovde naknadno ugradjena prednja vuca? :sta:

Poslednja izmena:
Da, dobra je i kardanka i sto kazes manja investicija. Jedino sto traktor kad je bez prikolice opet ima samo 2 tocka koja vucu. Recimo kad sa vitlom ide po sumi ili se izvlace trupci ili drva na produzno, zatreba prednja vuca. Mozda narednih dana u moje dvoriste stigne jedan fabricki duplak.
Ja sam nesto razmisljao o ugradnji 2 dodatna hidraulicna cilindra od VTZ ili nesto slicno da traktor moze da podigne zadnji kraj. Ne znam kako bi to moglo da se uklopi na 355/360.

6cil. prekins 5,6 ili 5,8 litra su fabricki stavljani umesto zetorovih 4 cil. sta je interesantno hauba nije menjana ostala je ista kao na motoru sa 4 cil. inace masine su radjene za izvoz, Ursus 3110 DT sa prednjom vucom, Junemaskin Svedski uvoznik je uradio C3110 T sa turbinom i sa v8 perkins motorom.

Ursus 3110 v8 ::super::::super:: steta samo 3 uradjena ::lose::, jedan bez prednje vuce.

Moze bilo koja dva cilindra samo moraju biti dvosmerni za to podizanje zadnjeg kraja, moze da se uradi na njegove fabricke izvode, i kontrolises sa rucicom za kipovanje, ako bude neprecizno moze da se ubaci jedan razvodnik i preko njega kontrolisati cilindre, u svakom slucaju nije nemoguce.

Poslednja izmena:
Mozda narednih dana u moje dvoriste stigne jedan fabricki duplak.

Mozda 904?:cool:

- - - - - - - - - -

Hahah jos uvek nista nisam kremirao. :haha:
Evo jedan Poljak odradio prednji most od Land Rovera :
https://www.youtube.com/watch?v=bZOFiNOsMLY
A i pojacao hidrauliku sa dva spoljna klipa:
https://www.youtube.com/watch?v=mVlUmvS2ilU

Ursus C360 tuning .

Nego koliki je klirens?I ovo sve ide sa desnu stranu,onu koja legne u brazdu.

Nije URSUS u pitanju. Ako uopste i bude nesto.
Moze bilo koja dva cilindra samo moraju biti dvosmerni za to podizanje zadnjeg kraja, moze da se uradi na njegove fabricke izvode, i kontrolises sa rucicom za kipovanje, ako bude neprecizno moze da se ubaci jedan razvodnik i preko njega kontrolisati cilindre, u svakom slucaju nije nemoguce.
Mislis da moze to tako jednostavno da se odradi i da funkcionise i ne pravi probleme? Meni recimo preciznost ne bi bila toliko bitna, bitno je da traktor podigne zadnji kraj na polugama i da tako drzi.

Pa sad za klirens ne znam tacno koliko je smanjen, iako je ovo pravljeno kuciste dosta vece od zetorovog, mada covek ore zimsko bez problema.

Ne mislim nego znam, da li traktor moze da kipuje prikolicu od 3-4 tone moze, onda moze da digne svoj zadnji kraj bez muke, moze da se uradi i jedan jednosmerni cilindar njegovo crevo se prikljuci na izvod hidraulike kontrolise se preko rucice na traktoru, kao kad kipujes prikolicu samo u ovom slucaju dizes traktor, posto ti je preciznost nebitna onda je jos lakse, samo reci mi zasto zelis da dizes zadnji kraj, zbog popravki ili ?

Korisno je prilikom vitlanja da moze da podigne zadnji kraj i prebaci tezinu na vitlo ili raonik, a i za skidanje tockova ili kad se ukopa traktor. Zbog toga me to zanima.

Da kada pritisne raonik ne sme da mrdne, moze da se odradi samo ti treba dobar majstor koji zna i hidrauliku po malo a i mehaniku, materijal nije toliko skup za 100-tinak evropljana moze da se nabavi sve e sad je pitanje koliko bi majstor naplatio da uklopi.

Korisno je prilikom vitlanja da moze da podigne zadnji kraj i prebaci tezinu na vitlo ili raonik, a i za skidanje tockova ili kad se ukopa traktor. Zbog toga me to zanima.
od svega sto si napiso ce najvise vrijedit za vitlo. kad se teret prebaci na njeg radis ko sa 2 traktora odjednom. dosta teze dize prednji kraj. zestoka opcija sto se tice vitla i sume.

Kakva je situacija s ursusima preko 100 konjskih snaga, po pitanju kardana, konkretno mislim na način ukljičivanja kardana? Da li je dvostepeno kvačilo ili...?

od svega sto si napiso ce najvise vrijedit za vitlo. kad se teret prebaci na njeg radis ko sa 2 traktora odjednom. dosta teze dize prednji kraj. zestoka opcija sto se tice vitla i sume.
Naravno. Skoro sam pricao sa covekom koji ima Vladimirac T 25 i on mi je reko da kad ga podigne na vitlo nema sanse da mrdne traktor, a vitla takva drva da se T 25 zagusuje. Tako da sam ja doso na ideju da ugradim na mog Ursulu, ali otom potom.

Kad je rec o hidraulici ajde i ja da pitam, zanima me jel moze da se isoriste fabricki izvodi na 355, (mislim na onaj za kipovanje i valjda ima os jedan zatvoren srafom) da se povezu na jedan ili dva dvosmerna cilindra pa da se napravi prednja hidraulika?
Za sumu bi mogao da se namontira oraonik napred, da se rascisti za put ako zatreba.

Ima jedan par sela od mene sto je odradio napred raonik na 355 ili 360, ne bitno. Uglavnom napred ima jedan cilindar i on ga koristi bas za sumu, ali nisam zagledao kako kontrolise taj cilindar i odakle je uzeo ulje.

xfs0us.jpg

Imaju 2 izvoda,vidi se na slici.Za prednji raonik samo se izvodi okrenu napred,ili crevima i brzim spojkama spoje sa prednjim klipom kad treba raonik a kad treba kipati prikolicu ili nesto drugo nazad samo se raskace,cap carap.

- - - - - - - - - -

Radi lakseg igranja kipom produzena rucica.

ac4q9s.jpg

A cilindar mora biti dvosmerni i ovako spojen radi u oba smera bez problema?

Послато са ONE TOUCH 4015X уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh