Ursus

Kako si Poljaci sabirali,dif+ gume+kardan+kuciste na menajcu+nosac sto se kaci na kolevku+hidrovolan+ruke=2000.
I kao sto kolega kaze,malo mnogo dodje tih 2000...jos malo da se doda moze da se uzme dobar 355.

I meni se cini da je mnogo za onu vucu iz poljske dati 1900 evra i ne svidja mi se sto su im gume kamionske, a ne traktorske. Takodje mislim da je i za vucu od DZemsa mnogo, a trenutno ima jedna na prodaju i sa ugradnjom kosta 1950 evra. Jos je na traktoru pa moze da se isproba i ne mora da se uvozi jer je u Srbiji. Po nekim mojim racunicama moze da se ugradi vuca od DZemsa za 1000 evra i sve da funkcionise. Jedino sto treba covek da juri delove, pa majstore i tako to, ali nije mala razlika u ceni.

U oglasima u Poljskoj su cene od 1000 do 1800e o razlici da ne pricam nove gume itd.
Samo hidro volan je 500e, pumpa, orbitol, klip, deklo motora, zupcanici, spone, nosac klipa, osovina volana sa kucistem, nosac osovine volana, creva i posuda za ulje, ruke ne racunam jer ja radim tako da je njih to daleko manje kostalo od 2000e, sto se tice same prednje vuce.
Cast za svacije misljenje, moje misljenje je da je moj traktor zasluzio i mnogo vise od tih 2000e pa cu cim ih budem imao i uraditi.

Marko saberi jos jednom.::namigivanje:: Srednja cena difa je 1500 evra + 500 za volan to je vec 2000 kako su oni racunali.....prednje gume 20 coli traktorska ripna Ruske 11.00-20 su oko 150 evra komad. Pogledaj malo cene guma.
I ja postujem svacije misljenje i zelim ti da sto jeftinije prodjes sa ugradnjom...ali zapamti jedno za jos malo para preko 2000 mozes tvom traktoru da kupis pomocnika sa kojim ce da podeli posao.....nije isto kad radi jedan i kad rade dva ......kad 2 oru ,kad 2 tanjiraju,kad jedan bere,silira,balira a drugi vuce prikolicu,itd itd.
Za 2 do 3 hiljade mozes da kupis mtz 52 ili t 40 sa prednjom vucom.
I ja sam se zanosio sa ugradnjom,te moze ovako te moze onako..ovo kosta ovoliko,ovo onoliko,pa nadjem ZIL-a na otpadu ali nece baja da skine prednji dif ko da je zlatan,,,,,lepo se preracunam,na to para sto sam izracunao da treba za ugradnju prednje vuce prodam nekoliko ovaca dodam pare i kupim c 360 ko bombonu.Sad 2 x 360 samo grme u njivi.

Upadam u temu, ali jel bi moglo ovo u stvarnosti da ide kao dv za ferkica - http://www.polovniautomobili.com/aut...nji-diferencij ?​
Verovatno bi i moglo da ide. Mene zanima odakle ces da mu izvuces pogon za tu vucu i cime?

Sto se tice ove ugradnje na URSUS, ja razmisljam slicno kao Sosara, jeste da ona dosta znaci, ali mislim da je ipak bolje da covek ne daje tolike pare za nju vec da kupi jos jedan traktor. Verujem ja da je neciji traktor zasluzio tih 2000 evra, a mozda i 20 000 evra, ali ajde sto mu onda neko ne stavi alu felne za tih 2000 evra, pa zato sto ne vredi. Ja bih licno dao za nju oko 1000 evra, a sve preko toga je vec upitno koliko se isplati.
Racunao sam za GMC dif sa felnama 300 evra + izvod od zetora polovan za 300 evra (mislim da je tu negde) + gume 8.3 ili 9.50-20 za 200 evra + kardan 50 evra = 850 evra + strugar koliko uzima za skracivanje i pravljenje nosaca. To mu dodje oko 1000 evra i mozda zatreba jos nesto, stvarno ne znam.

To ti je zanimljiva ideja. Ja se toga nisam setio. Mogo bi da uzmes pogon sa kardana, preko lanca i lancanika na kardan koji ce da vodi u prednji dif. To je po meni najjednostavnije za tvoj slucaj. Velicinom lancanika mozes i da mu oodredis prenosni odnos koji ti odgovara.

Mada ima i sa ubacivanjem medjukucista-produzetka, izmedju menjaca u trupa, videcu koliko mogu da ubijem cenu ovom za diferencijal, mozda ga uzmem pa polako da se radi...odo po nedelji da vidim uzivo ovaj dif, posto je u kg-u, trenutno se zamajavam sa hidrovolanom, a ja hocu i kardanku pa sam video i ovaj dif pa ocu i dv i hidrovolan ::novac:: :sjasi:.....

Hidro volan je plus i nema nikakve veze sa prednjom vucom, tako da nema potrebe da se sabiram.
Slazem se dva traktora su dva traktora tu nema govora, e sad treba imati koga da vozi drugi posto ja nemam onda mi jos jedan ne vrsi posao jer bi stojao, a da zaposlim nekog iz sela to nikako nebih jer su u mom selu ljudi jako losi, u svakom slucaju ja ostajem pri svom. ::suncanje::

A da li vredi kupiti polovan MF 3080 13000e prve sezone ode menjac cena popravke 5000e ?:sjasi: Ja iskreno volim MF, ali desilo se u mom selu.

Kardanka je opasna stvar. ::super::

Hidro volan nije dzabe ugradjen na duplake.Razmisli logicki,,,prednja vuca bez prednjih tegova nema nekog efekta osim dzekiranja po selu.Dobro opterecena prednjica iziskuje vise od standardnih 6 tegova,bar jos 6.....dakle koliko god bio dobro resen Ursusov mehanicki volan,,,sa ukljucenom prednjom vucom dodatnim tegovima i zapinjanjem po blatu i gudurama,prednost ima hidro volan.

Naravno, hidro volan ima prednost i na obicnom prednjem trapu, ali pricali smo o ugradnji prednje vuce volan je plus, naravno da bi bilo pozeljno uraditi i volan jer kao sto kazes ne opterecen prednji trap sa vucom nema bas maksimalno iskoriscenje.

Mada ima i sa ubacivanjem medjukucista-produzetka, izmedju menjaca u trupa, videcu koliko mogu da ubijem cenu ovom za diferencijal, mozda ga uzmem pa polako da se radi...odo po nedelji da vidim uzivo ovaj dif, posto je u kg-u, trenutno se zamajavam sa hidrovolanom, a ja hocu i kardanku pa sam video i ovaj dif pa ocu i dv i hidrovolan
Pa to sa medjukucistem verujem da nije bas jednostavno i jeftino. Ja bi odustao od hidro volana zarad prednje vuce i kardanke, to je prava stvar. A licno mislim da onaj dif nije skup, a dobar je za tvoj traktor.

Sto se tice hidro volana za URSUS, moj se toliko lako mota da mi jos nije palo na pamet da ga ugradjujem. Narocito kad ga pritisne prikolica, onda bukvalno jednim prstom mogu da ga motam. Kad se ugradi i prednja vuca i jos ako ostanu svi tegovi, onda mozda i zatreba, ne znam.

haha,oprostite,svaceg se ja ovde nacitah! sto se tice difa,ako nemoze na fergica,moci ce na imt-e 509 motokultivator-frezu,za prikolicu i dobije se 4x4,haha......

ursus-18014-koncept_40185_20_697270.png

Nazad
Vrh