Uredbe za poljoprivredu 2011 god.

Da ,a recimo ako je na nekog od tih članova državna zemlja?
To onda kod tih slučajeva neće upaliti jer se ta zemlja ne može dati trećem licu u podzakup.
Ja sam pročitao uredbe i zakon o penzionom osiguranju i tamo lepo piše da jedan član(nosioc)mora biti PIO osiguran dok ostali nisu u obavezi stim da se sa 15 godina već može uplaćivati PIO preko zemlje.
Potražite na sajtu ministarstva rada i socijalne politike pa možda vidite nešto što je meni promaklo.

Mislim da je asocijacija tražila da svi članovi budu osigurani preko PIO fonda ako im nosilac gazdinstva plaća PIO.Nosilac uplati osiguranje kao i do sada ali da se odnosi na sve članove koji su upisano u to gazdinstvo.

"Postovani,

obzirom da je doslo do rekonstrukcije Vlade i promene ministra poljoprivrede, nista blize
ne mozemo da Vam kazemo u vezi novih uredbi, osim da ce biti donete sredinom aprila
meseca.

Srdacan pozdrav,

Ministry of Agriculture, Forestry and Water Management Belgrade, Nemanjina 22-26"

Eto ako vam je od neke utehe,ja sam ovakav odgovor dobio. :haha:

Nemaju pojma sta je poljoprivreda,niti znaju kad krece prolecna setva zato cemo po ko zna koji put sami izfinansirati setvu, a oni ce nam obezbediti bogatu zetvu.

Sramota, :zli: izgleda da će uredba pretrpeti drastične izmene a subvencije dobiti i tajfuni. :udri:

Ako daju i svima ostalim registrovanim gazdinstvima neka daju i njima.I oni obrađuju tu zemlju kao i drugi.
Mislim da oni nemaju para ni za samo ove sa PIO-m ,a kamoli za sve.

Sta ce biti sa zakupodavcima koji placajau Pio po drugom osnovu a ne po osnovu poljoprivrede?
Dali onda zakupac kao nosioc gazdinstva ima pravo na subvencije od doticnih?

Zakupodavac nije bitan da li uplaćuje pio ili je u penziji.
(osim onih koji konkurišu za podsticajna sredstva iz pokrajine)
Zakupac kao nosioc ili član P G je dosad imao pravo na subvencije a za dalje znaćemo kad izađu uredbe.

A sto lupate glave bez razloga!?
Samo citam rekla kazala!
Strpite se jos koji dan i bice ili dobro ako ne onda palite masine i na put!
Mada ja sam ubedjen da se nece smanjivati!
poz
:ppozdrav:

pogledaj sajt minpolj.... imas rubriku nove uredbe izasao set nacrta uredbe za ratarstvo dosta zanimljivo ali nista konkretno...ima povracaj za sve kao prosle godine ako dobro razumem i za traktore do 40 % .... :D :D :D :bravo: :bravo: :bravo:

Nazad
Vrh