Uputstvo za podnošenje zahteva za povrat akcize za gorivo

Ja sam imao neke racune iz decembra, i pocetkom februara sam podneo zahtev za refakciju ( tad je bila samo opcija "zahtev za refakciju akcize 2024"), za sad stoji "primljen".

Pojavili si i kod mene ali mi ubacilo i sitne racune sto sam sipao u auto a unosio pib zbog pdv. Omv i Knez Petrol pumpa. Sad ne znam da li je to ok..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Naravno da je ok. Sve sto se pojavi tvoje je i na to imas pravo povrata akcize. Jos uvek nije zabranjeno sipati gorivo u automobile.
Ako jednog dana uvedu "plavi disel" onda ce to biti malo drugacije.

Kod mene se još nisu pojavili računi, kupio sam krajem februara naftu.

Update: Vide se računi.

Poslednja izmena:
da evo pogledao drugaru ima od februara i marta po 200l
nema vise posebno zahtev za 2024 i 2025

vec samo kao sto je i bilo-zahtev za refakciju

Koliko je ove godine maksimalno za povrat? Jel i dalje 10 hiljada litara po 50 dinara?

Sad sam uneo za 2025 godinu na 5000 litara zahtev izbaci grešku da sam prekoračio maksimalno dozvoljenu količinu za tekuću godinu.

A da li cekamo svu kolicinu da utrosimo sto je na gazdinstvu pa da onda posaljemo zahtev za povrat ili moze npr po 1.000 kad utrosim da posaljem,pa onda narednih 1.000...?

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Kako kupiš i kako ti se budu pojavljivali računi odmah podnosi jer su neki izvisili za ozbiljne količine zbog čekanja.Istekne zakup, automatski ti se briše parcela i sl.

Ja ove godine planiram tamo na jesen pred kraj da saljem za svu kolicinu.
Razmisljam dobijam pare sve od jednom mogu nesto da planiram,uradim sa parama.
Prosle god svaki mesec po neka uplata i pare se trose na gluposti. 😀

Ja ove godine planiram tamo na jesen pred kraj da saljem za svu kolicinu.
Razmisljam dobijam pare sve od jednom mogu nesto da planiram,uradim sa parama.
Prosle god svaki mesec po neka uplata i pare se trose na gluposti.

Bolje salji odmah pa kad uplate skloni pare u slamaricu i onda kad sve skupis izvadis gomilu :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh