Univerzal

Uglavnom su Turski delovi pa je i cena povoljnija.Originalni delovi su dosta papreniji.
 
Bas tako,moj rodjak sada trenutno radi generalnu,pri kraju su i uzeo je sve Turske delove,za motor komplet sa uljnom pumpom iznelo ga oko 39.000din. ali kada su ga rasturili daj ovo daj ono izaslo ga oko 800-850evra baz ruke majstora,kaze jos kocnice i to je to TIP-TOP.Da napomenem da je traktor 1975god. iprvi put se otvara,on je prvi vlasnik,kako kaze jos bi on terao bez generalne da ga njegov otac nije DEBELO pregrejao pre jedno 10ak god (nalepila pleva od kukuruza na hladnjak a nije ocistio pa mu natovario puna kola stajsko djubrivo i terao u brdo) tu mu j..o kevu.
 
Mene je prošle godine generalna koštala okruglo 500 eura.Za mašinsku obradu nisam dao mnogo novca koliko sam dao za delove(Turske).Inače je 1974 god. i ovo mu je treća generalna(malo radio,baba vozila Nedeljom do pijace :haha:)Menjač je jednom rađen pre nekoliko godina.Kočnice upravo radim i još poneke usputne servise kada je već rasturen da budem miran bar sledećih 10 godina. :osmeh:
 
U RH ima na lageru orginalnih Rumunjskih sklopova (1 ugradnja) i nisu skupi, ali orginal karike ne valjaju.
 
Da li ti vidis sta pises ORIGINAL KARIKE NE VALJAJU,taj traktor radi i do 40 godina sa ORIGINALNIM delovima,sigurno da turski delovi nisu sjajni ali su najbolje resenje u odnosu na ponudjeno na trzistu, a te tvoje (originalne) karike ko zna ko pravi i sigurno nemaju ni O od originala.
 
Onda ti sklopovi definitivno nisu prva ugradnja.Sklopovi iz prve ugradnje su išli 25 godina i bog zna koliko r.č.
 
Kolege potrebna mi je pomoć oko sitnice. Da li neko zna kako se uklapaju limčići, naležu jedan na drugi, koji idu između sinhronih zupčanika i ogrlice 2 i 3 brzine? Ili je sve jedno kako se uklope? Na fotografijama možete videti o čemu pišem.
IMG_2186.jpg
[/URL][/IMG]
IMG_2187.jpg
[/URL][/IMG]
 
Dali je neko imao slican problem,danas kada sam se vracao sa njive iz cista mira je poceo da mi menja obrtaje za 200-300 gore-dole pa onda ide normalno.Da kazem da nije imao nikakav teret samo korpa pozadi prazna,da nije do filtera za gorivo ili nesto do bos pumpe.Umalo zaboravih da kazem kuci sam ga probao u mestu na 1000-1500-2000 i to ga drzim malo duze nema nikakvih promena sve kako treba, drzi te zadate obrtaje.Ako je neko imao ovakav ili slican problem neka mi odgovori da znam sta da radim.Hvala.
 
Proveri AC pumpu.Gorivo obavezno cediti prilikom sipanja jer mu je sistem veoma osetljiv.Imaš li odušak(rupicu)na čepu rezervoara?
 
Kolege potrebna mi je pomoć oko sitnice. Da li neko zna kako se uklapaju limčići, naležu jedan na drugi, koji idu između sinhronih zupčanika i ogrlice 2 i 3 brzine? Ili je sve jedno kako se uklope? Na fotografijama možete videti o čemu pišem.
IMG_2186.jpg
[/URL][/IMG]
IMG_2187.jpg
[/URL][/IMG]
Ako se dobro secam treba da bude kao na drugoj slici,mora dobro da drzi prsten u brzini kad probas napred nazad.
 
Ipak je bilo do filtera,prvi zabetoniran cudi me kako je i isao uopste, ali vrlo cudno se ovo kod njega manifestuje,filtere sam skinuo u principu (ajde cisto da vidim)a ni sam nisam u to verovao da je do njih problem kad ono ....Hvala MATICU na odgovorima i na trudu da mi pomogne. :ppozdrav:
 
Imam problem na univerzal , traktor 91 god , ima manje od 2000rc, nikad otvaran, ali poceo da baca ulje na auspuh, mi sumnjali da slomio neku kariku ali su karike citave, lezajevi extra, klip neostecen, stubline bez riseva. nije mi jasno da sa 2000rc baca ulje
 
Nazad
Vrh