Univerzal

Evo jednog zanimljivog snimka o sudbini nekadasnjeg rumunskog giganta.

izmedju navedenih godišta mislim da nema ali stariji generacije sedamdesetih imaju uzi nosač sihrona i ogrlica to ide u paru, druge i treće brzine

Zanima me zasto je rumunski anlaser za utb 445 jako skup (do 300 evra nov)? I da li moze da se ubudzi iskrin umesto njega?

Novi iskrin je dosta jeftiniji .Ali nije isti br. zubi naz bendiksu.Ja sam pre 20 g. bacio taj Rumunski na Štore-tu i kupio ISKRA . Zamenio sam samo mali zupčanik ,mislim da je na ISKRI 13 a na ovom 11. Nesećam se više.

Ja sam moj tri puta sredjivao i ulozio oko 100 evrica u njega. Ako jos jednom rikne ide u istoriju, a potrudicu se da nađem nekog ko bi ubudzio iskrin. Bitno mi je da moze. :)

Imam problem sa univerzalom 445 sa hidraulikom. Mislim da pumpa ima snagu jer dize sve normalno ali je problem sto seca gore dole. Da li znate mozda u cemu je problem

U kakvom ti je stanju filter hidraulike?
Jel to onaj sto se nalazi kod motora negde kod kartera. Njega nisam ocistijo jer nisam znao sta se nalazi unutra. Malo pre mi je jedan komsija doneo katalog. Pre dva dana sam kupio traktor pa jos uvek nzm sta je sta, imam dva 539 ali ovo je malo drugacije. A i covek od koga sam kupijo traktor mi je rekao za problem ali nije otvarao nista

Nalazi se u sklopu cevi sa kojom su spojeni pumpa i centralno kućište.Odviju se 2 šrafa M8,skine poklopac i izvuče žičano sito koje se menja.

Denis problem kod tebe je:lose gumice na klipu ili upao neki krokodil u onaj ventil ispod glave hidroulika,trece nema.Ako rastura ventil obavezno obrati paznju kako ga rasturas ima vise delova prati redosled.

Nazad
Vrh