UnIvErSaL774
Član
Najveći rumunski traktor ikada pravljen je neki takozvani Zimbru pravljenji sa RABA-MAN motorima na početku pa posle pravljenji sa Deutz (oko 260 ks) motorima fabrika je srušena samo mali delovi ostali od nje a najveći univerzali ikada pravljeni su modeli 1010 DT i 1033 DT univerzal je pravljen po licenci FIAT (današnji NEW HOLLAND) ali delovi,sve što je na njemu je MADE IN ROMANIA.Fabrika se isključila 2008 kad sam ja svog kupio preposlednji pravljen u toj fabrici pa su počeli da ih prave u gradu Bacau(Bakau) ali ti su namenjeni za egipćane ne za Rumune ili za nas.Kažu ako da bog da naprave rumunski traktor namenjen za evropsko tržište(euro motori su problemi kod njih) opet će ući u funkciju tako kažu..... ja za to dal će da prave takav traktor ja pojma nemam znam da je bio skuplji od john deere-a 5720 koji tad koštao oko 31000 evrića ja sam mog platio 35000 i ne kajem se u pare koje sam dao za njega brz,komfortan,udoban diže teške stvari ko od šale,ne ljulja se u transportu iako je dosta brži od rusa a imaju 2 mane:1 mana im je (kod mog) nazad nemaju tegove na felnama pa kad vuče po dve zmajevke hoće da se guši ako ne date gas a 2 mana im je kad im sipate D-2 nema snage ni da vuče 2 brazde mora uvek da bude čist eurodizel od 2008 ga koristim napravio je 1500 radnih sati i imo je do sada samo tri kvara a sva tri su ljudski faktor toliko od mene ko ovde zna rumunski nek upiše na youtube Uzina Tractoare Brasov i tu mu je sve od od početka do kraja o fabrici imate čak i dokumentarne filmove o njima tako da slobodno pogledajte