Ulje za motokultivator

mnogo volje i strpljenja,da ne kvarim onda :ppozdrav:

E ovako motokultivator sam ja rastavio,osmirglao a okofarbanja mi je pomogao drugar koji ima sve sto treba za farbanje tj.njegov cale je auto-limar,pa smo to kod njega farbali u komoru, udarili smo osnovnu,i posle samo naneli crvenu,belu,i to malo crna...a ovu ideju mi je dao cale da ofarbam na tegovima ta slova u belo,i dosta je dobro ispalo :D :D :D...
kao sto dejan351 kaze potrebno je puno volje,i strpljenja :D cega treba imati prilikom ovakvih radova :D.a frezu sam sam farbao,naravno pomogao mi je jedan drug sto se tice smirglanja :D,a ovo sastavljane i rastavljanje sam radio sam :D,...
pa ako bih ima nekih ponuda da radim i drugima mogao bi nekako da iskombinujem to da sredjujem drugima :D,pa to bi mi i nekako odgovaralo zato sto volim ovakve stvari :D
matke odakle si ?kakvu masinu imas?? pozzz

robi89 je napisao(la):
matke odakle si ?kakvu masinu imas?? pozzz
Za sada nemam svoju mašinu, kada su prolećni i jesenji radovi u pitanju tata doveze od prijatelja IMT 506 na par dana pa sa njim uradimo to što nam je potrebno, imam u planu da kupim motokultivator IMT 506 u lošijem stanju i da ga sa tim prijateljem ( od koga uzimam 506-cu ) sredim generalno, ali sada mi je fakultet na prvom mestu pa msm da do leta neću razmišljati o tome, najviše vremena provodim u stanu u Novom Sadu, a za vikend sam na selu..... ::namigivanje::

E pa matke ja znam kako je akd od nekog uzajmis masinu pa uvek nesto rikne,ja sam uvek od dede pozajmljivao imt 506,bio je dobar dok radi,ali kad pocne da se davi i da zeza.onda ::lose:: obavezno skidaj karburator,pa vadi svecicu,pa jos 300 cuda.pa sam resio da pri kupovini obavezno izbacim iz plana imt 506 ,posto ta masina onda ide kad joj se cefne,tj.ima i izuzetaka vidim neki ga koriste za sve vrste radova dobar je on ,ali samo za transport ,po mom misljenju posto je veoma brz :D.,radio sam ja i sa 506 i sa hondom,ali zato meni vise odgovara honda :Dposto je honda dosta mali potorsac,jak,i pouzdan, kod imt 506 ima i nekih veoma cudnih mana,posto sam video i radio sa takvom masinom da kada radi nekih 15 min,pri vecem obrtaju i kada se lepo zagreje ugasi se.pa kad se ohladi onda opet radi,pa tako da ja mislim da je IMT 506 ::lose:: cast izuzecima,ali za mene je HONDA makina,nisam hteo uvrediti ove ljude sto imaju IMT 506.... ::namigivanje::
tako da 506 moze da se napravi da pali ko mina i da ima veoma nizak ler gas,tako da mozes izbrojati koliko puta udari klip. :Deheh sala naravno ali lepo radi,i to mi se nesvidja jos kod 506 da dimi ko lokomotiva naravno to zavisi od mesavine ali ....neznam meni se nesvidja.hondu moju nebih menjao nikad za imt 506...ali ima nas svakakvih pa i razlicitih :D pa samim tim i raznih ukusa tako da odluka je na tebi.
pozdrav :D
OPET KAZEM NEBIH ZELEO UVREDITI LJUDE KOJI VOZE 506 -ICE.....
i dali mozda znate gde mogu kuputi nozeve za honduni vucnu frezu.i dali su isti kao i na onoj frezi sto idem mesto tockova :D hvala unapred pozzz

robi89 posto ja imam istu makinu samo ja nemam toliko prikljucaka,znas li gdje ima kupiti striznu kosu, ja gdje sam god trazio kazu to je stara tipa tesko ces naci, ako ima ko informaciju gdje moze da se nabavi i koliko para :ppozdrav: :ppozdrav:
Inace sve pohvale za "tuning" hahaha :D

E meshter hvala ti za one linkove pomogo si mi mnogo.videcu i kod mene navasaru u debeljacu ima krajem marta.pa tako da u svakom slucaju hvala ti :D :D.
nego jesilije ima jedan lik iz starog beceja nema sta nema kod njega to ti je kod njega groblje motokultivatora,uglavnom hondinih i ima raznovrsnih prikljucaka za njih,uglavnom nazoves ga i ako nema nabavice najkasnije u roku od 2 nedelje, taj lik je madjar,tu je covek oko 50 godina,pa tako da ako te interesuje mogo bi broja da ti dam.
nego ja sam moju kosacicu uzeo od jednog dede on nije mogo vise da radi snjom,pa mi je prodao za 130 evropljana. :D :D
ja mislim da ti je prijepolje blize nego stari becej posto ima jedan u oglasima:
http://www.polovniautomobili.com/oglas933083/mio_kosa/
pogledaj mislim da ce ti odgovarati ista takva je i moja,samo pozuri da nebude posle PRODATO jjer ce biti ::lose:: ::lose::.
mada mislim da to nije puno ::novac:: za nju posto dosta dobro izgleda :D
eto mislim da ce ti posluziti oglas
hvala ti za pohvale,
ako treba nekom vrsim usluge remontovanja motokultivatora :D :D :D
pozdra
eto na predhodnim stranicama moja dela na masini

robi,ti nemas iskustva sa hondom f 620.da si je reparirao extra-jesi i svaka ti dala . ali ja dobro poznajem koja je muka sa njom raditi.jedino sto na njoj valja je motor -ali do trenutka kad se rasteluje paljenje-tad je baci jer nema popravke ili vozi a motor se stalno zalece u radu.kad budes kultivisao zemlju sa tom frezom ruke ce ti otpasti jer ces morati da je cupas iz zemlje-inace ces kaiseve (prenos sa motora na menjac)menjati ko carape,jedan je oko 10evra dimenzija 17x950,ili ce ti se motor ugasiti od opterecenja.dzaba ti napred kontrateg,teska je ko tuc za friziranje.kad postavljas lancanik za prenos pogona na frezu,strogo vodi racuna da lancanik bez opterecenja klizi po osovinama(nasteluj srafovima gde je bolcni za prikacinjanje na kultivator )inace lezajevi odlaze-kontrolisi te srafove tokom rada,proveravaj da se ne otpuste,kod nje ti je svaki sraf ko da si stavio metalni novac u probusen dzep.mislim da je bolja varijanta freza umesto tockova ,ako neko zna gde mogu da kupim neka javi(ne znam da li pasu osovine sa ove vucne da se stave umesto osovina tockova-to cu probati kad odem u selo).ako ti je kosa sa dva kaisa na sebi,poludeces od podvlacenja trave pod kaiseve(a tada mozes kais da bacis-metar kaisa se krece 10 evra) i pod remenice.pa kad se to uplete i umrsi mora nozem da se sece trava na tim mestima.klizaci na kosi moras stelovati na osecaj,ako pretegnes upalices lozu i nozeve,gusices motor,ako je labavo podvlacice travu pod nozeve i klizace,pokrivice nozeve trava.slobodno skini klizace ispod donjih nozeva kose ako ih imas jer ce posle kosenja sa njima izgledati kao da je kosio kombajn -10cm iznad zemlje. pri radu i sa kosom i sa frezom stani na svakih 20-30min i dotezi srafove na frezi-kosi inace ces morati da nosis sa sobom 50 srafova da bi menjao izgubljene.sa kvacilom ces tesko zaustaviti hondu . to jedino moze ako je kais bas labavo nastelovan ali tada rizikujes da ti kais proklizava u radu,a i kad su ti prikljucne masine na hondi to je tesko ali moguce izvesti(pri tom ne zaboravi da se kais rasteze u radu pa dzabe ti muka oko stelovanja).bolje ga zategni pa koristi obe blokade tockova da ga zaustavis a nogom sutni menjac i izbaci iz brzine(vezbaj karate).kvacilo funkcionise preko spaner remenice koja je takodje jedno bolidsko resenje jer lomi kais (17x950 prenos motor menjac umesto lamele).ako se setim jos muka sa njom napisacu . moj ti je savet da prodas nekom ko se zaleti na tako skockan kultivator.imam precih stvari da kupujem,nema se para,inace bi ovu moju bacio u tri pm.moram da je trpim i ako kicmu i zivce mi pokida. ljudi se naradise sa gorenjem,labinom,imt-om. i sad se setih,kad kosis moras da vuces na gore da ti se ne bi kosa podizala od zemlje.umesto da je reseno kontra da frezu podize pa da ti bude lakse,a kosu da zalepi za zemlju.koji je projektant dobio priznanje u mio standardu za ovu glupost od kultivatora ja ne znam :haha: ali znam da je naplacena u to vreme debelo(zbog imena honda).priko poslusaj ti mene,zajebi ti nekog naivka koji se pali na ofarbano a ti sebi kupi ili labin ili imt.izvini ako sam te razocarao

Jelisije je napisao(la):
robi89 posto ja imam istu makinu samo ja nemam toliko prikljucaka,znas li gdje ima kupiti striznu kosu, ja gdje sam god trazio kazu to je stara tipa tesko ces naci, ako ima ko informaciju gdje moze da se nabavi i koliko para :ppozdrav: :ppozdrav:
Inace sve pohvale za "tuning" hahaha :D

ja sam kod čovjeka našao da prodaje priključak kose za MIO standard , traži 300km a zapekli su ležajevi od stajanja , vidi se da nije puno radila ali je sva zahrdjala
nalazi se u Brčkom

@luka kv
čovječe imaš li ti ENTER :haha:

ziveo sam za ovo da napisem da ljudi ne kupuju .koliko mi je kicmu slomila ! izvini savoris :haha:
Post je spojen: [time]1298588053[/time]

koliko srdzbe na toliko malu frezu :haha: :haha: :haha:,ja se secam reklame za mio standard,kako neka picojka frezira voce jednom rukom i pri tome se smeje :D
Kao sto sam i napisao,sve sto je dobro na njoj je Japan uradio,mi smo je kupili 1978.(zeleni plan),prodali pre 5 god.ispravnu.Mislim da sam u Japanu,da bi je otkupio muzej :haha:.Svaka masina ima svoje mane i prednosti,zavisi sta se ocekuje i kako se rukuje i odrzava.

Ja imam gorenje sa dizel lombardini motorom.

U mom kraju veci ljudi je pokupovalo na Kosovu kineske dizel motore koji pasuju na gorenje freze. Ovi motori su jeftini i krecu se od 180 do 240 jevreja i svi ih hvale . Licno znam coveka (komsija) koji ima ovaj motor 6 godina i nikakvih problema nije imao , a pritom frezira svake godine oko 0.7 h , a mnogo je vise koristi za kosenje jer ima dosta stoke . Neznam precizno da kazem kolko pokosi tacno ali se krece izmedju 8 i 12 h livada . Kadze da mu je ona idealna i jer u ovim krajevima ne moze traktorska kosa .

Kaze da ce , kada ga izda ovaj motor odma kupiti nov i nikad se nece za**bavati da ga popravlja . I reko mi je da su mu za remont starog trazili 480 jevreja .

Moja me za**jebava nesto . Naime : motor mi nepravilno radi . Kad mu dam pun gas on nabije obrtaje , pa onda smanjuje - kao da oce da se ugasi . I tako se to stalno naizmenicno desava. Neznam u cemu je problem . Neki kazu da tako treba da radi , a drugi da nesto nije u redu , al niko nezna sta je.

E ovako LUKA KV nebih da vredjam niciju masinu ali kako citam i smejem se ovim glupostima sta si napisao da je te tvoja honda u krs stanju,posto joj se pomeri paljenje,i trosi kajseve ko carape,e pa bato oj ti onda bas retko menjas carape a?
Naravno da se potrosi kajs od tih 10 evra.kupis lepo ko ja od 45 evra i boli te cosak,i zaboravis da si kupio,i kad si kupio,jeste da je skup ali bato traje,posto vidim da nisi ni ti neki profesionalac sto se tice motokultivatora i kosenja,ja sam kosu kupio prosle godine,pa sam i kosio,i upravu si sto se tice tih srafova da se odvijaju,zato lepo povadis stare i stavis nove sa feder platnom i brate miran si mozes da kosi 3 dana,i 3 noci bez prestanka,ja nekazem da honda nema mana,ali zato si je ti ocrnio ko da je neko najobicinje govno.!!!!
A sto se tice freziranja to se mozda desava kod tebe, jer sa malo znanja i praxe ide to sve kao po loju,samo vidim da tebi fali i znanje i praxa.pa zato trebas cupati frezu uvek napolje iz zemlje,lepo skines i taj teg napred ,pa nece da tone,!!.
a to sto ti je kicmu polimila i zivce to je zato sto samo nabijes gas do panja,i tebi je svejedno dali je njoj tesko ili ne tebe boli uvo,ona je masina i treba da trpi opterecenja to stoji,ali nemoze ceo njen vek da radi ona pod punim gasom!!!
nego za to trebas imati i malo sluha !!!!i onda dolazi do kao : RASTELJIVANJA PALJENJA , DA TI ZARIBA PRI VELIKIM NAGIBIMA zbog manjka ulja u motoru, itd.da nenabrajam.
ali kad bi malo obratio na paznju,na te sitnice,recimo npr.na :pun gas,pa na nivo ulja,i na ostale sitnice,i kao sto kazes da sa blokadama zaustavljas masinju,i da se sa tim spanerom nemoze zaustaviti masina,i te gluposti jos koje nisam niti cuo u zivotu,niti video nikad da neko tako zaustavlja masinu.... ali dobro ti radi dalje tako pa nece ti biti dosta ni dve kicme jos jer ce da ti ih izlomi...tako da pokazao si nam kakva je tvoja masina.ali ako si je tako ocrnio daj prodaj pa kupi neku drugu IMT ili LABINKU.ja nemam nista protiv,a da sime razocaro i bas nisi posto si me nasmejao sa tim glupostima sto si nabrojao,ti su cuo neke bezveze price,pa sad tu tupis meni.!!ee brate razmisli malo sta oces da napises,i sta pises.!!!
ja sam sa mojom masinom usluzno izfrezirao preko 2500 kvadrata,i uzorao jos 3 puta toliko.i zgrnuo sam grdnu lovu i ljudi su zadovljni mojim uslugama jer svaku bastu radim kao da je moja evo i snimaka od freziranja,i oranja moje baste!!
http://www.youtube.com/watch?v=CFKws-UVZFU evo o oranju,bilo malo problema posto nije bio plug nastelovan kako valja.
http://www.youtube.com/watch?v=Wc_bfIVbFO0&feature=related eto i o freziranju, malih problemcica,zbog ogromnih grudvi zemlje,koje sam zezno sto nisam odmah iz frezirao posle oranja. tako da je dejan 351 sasvim upravu sto se tice frezanja,sa jednom rukom.!!!!!
evo ti i klip da se uveris !!!!!
tako da brate pokazao si nam tboje trenutno neznaje o ti malim masinama.to moze da pricas neko drugom koji frezu vozi prvi put,tako da ...nasmejao si me tim glupostima.
poz svima
i sto je najbitnije mislim da nema teze zemlje od vojvodjanske crnice,- banatske crnice.tako da nema vise reci
isve zavisi kako je odrzavas,i koristis,ako je redovni odrzavana,onda ce raditi bez greske,ali ako ne onda radice ako tvoja!!!!!!!!

prvo,vidim da si znao da cu ti odmah reci kad vidim snimak da je ovo zemlja koju moze dete lopaticom da prerilja-pa si pokusao da me predupredis. ovaj mali radi ko maneken,namesta se ko snasa.svako ko ozbiljno radi na zemlji ovo vidi.ovo u sumadijskim brdima ne moze da radi,nemas pojma.drugo,ja sam i rekao da ce pod opterecenjem stati sto se i vidi sa snimaka(mislim na spojku kvacila).tih tvojih 5 kaisa (za kvacilo-a koliko puta zategnes i otpustis spojku kvacila!)po 45 evra kostaju ko ovaj motor sto gore pomenuse da stavljaju na gorenje.sto nekom treba da razmislja,kupi gorenje,tera dok rikne motor,baci i kupi novi.sto ce mu da se zeza sa kaisima??dok nas ova kanta drka on ko gospodin radi. trece,za gas ti je jeftin pokusaj da me omalovazis,silovatelj masina nisam(moja zastava 128 je pregurala 200 000km-ako nesto govori kilometraza o mom odnosu).kao sto sam rekao motor dobar,po meni bolji od drugih motora-ali do rastelovanja paljenja.za paljenje mi nemoj filozofirati jer ljudi u mom okruzenju imaju isti problem.za ulje takodje-kod mene je uvek bilo menjano iz razloga zato sto nemam para za drugi kultivator pa moram da pazim i cuvam. za kosu ti je opet glupost,nece ti nikakve feder sajmne pomoci,jedino ako kosis" engleski travnjak".ljudi dobro znaju kako trava zna da polegne i umrsi se,treba jaci gas da prereze sve to,onda pod jacim gasom i kosa brze radi i vece vibracije ima,srafovi se odvijaju bez da nisu zavareni!a ta polegusa ti se zavuce pod kaiseve na kosi pa odlepis.za onaj teg napred koji ti sluzi da ti freza ne bude teska na rukama-skini ga ti prile pa daj ovom decku da kultivise :nono: .i daj mu (sa tegom ili bez njega) da kultivise izmedju redova kukuruza,krompira itd,(tako se vecina zemlje obradjuje van vojvodine).i pusti nam taj snimak od deset minuta da se smejemo kako ga baca ko svinja mrsan dzak :haha: da ne pominjem kako je tek ako je njiva u maloj strani. i ovo mi pade na pamet-ja ne znam kome pade na pamet da krajem 20 veka pravi prenos preko kaisa(ja sam to kasno ukapirao a ti izgleda nisi jos).to se radilo sa parnim masinama brate mili,na pocetku tehnoloske revolucije!gde kod se okrenes svi imaju isti princip kultivatora,gorenje labin imt bla bla a samo su u mio standardu pametni pa na kais sve prenose ! secam se vremena kad je moj otac video reklamu i kupio,moja sada pokojna baba,nepismena zena mu je prokomentarisala-da necemu vredi nebi je reklamirali. a reklame za gorenje,goldoni nema nigde..cekas na red da bi kupio. ne zaludjuj narod sa ovom kantom robi ako hoces da se zezas na imanju.kome treba ozbiljan kultivator naveo sam marke.nisam mogao da precutim opet :haha:
Post je spojen: [time]1298644007[/time]

Sto se srafova tice i ja imam sitnih problemcica na mojoj gorenje . Kad kosim pod punim gasom izlomi mi se godisnje 3-4 srafa na 4-5 h livada . A sa odvijanjem nemam nikad problema.

:haha: dule,dodaj dve nule .toliko meni treba na tu povrsinu :haha:
Post je spojen: [time]петак, 25. фебруар 2011. 09:08:40 CST[/time]
znas zasta bi tebi u banji koristila ova honda-da zalivas bastu.propistao bi majcino mleko da kultivises ili kosis po banjskim stranama.izvinjavam se robiju,po nicku sam sad shvatio da je on na snimku.robi,ti si mlad decko,to kako ti radis sa frezom je kao da hoces da pokazes beogradjanima kako je poljoprivreda zaj....cija.prosetaj ti malo iz ravnice da naucis sta je smonicina :haha:

Upravu si : ovde je tvrda zemlja , pa kad se natopi smonica vodom , pa zagreje sunce , stegne se ko kamen . Muka ziva za freziranje . A livade sve strancina ziva . Jednom mi se i prevrnula kosacica . Kako ti nahvali ovu hondu tacno bi mogo da je koristim samo za zalivanje .
Pozz...

Nema veze ljudi samo se vi zamlacujte , niste probali jos da radite na nasoj zemlji,sa hondom i sa imt tako da neznate sta pricate,sve u svemu nemate pojma da kod na u okolini od 100 km nema ni jedan breziljak,a kod vas svakih 2 km planincine,tamo ni tenk nebi mogo raditi.
nemam ja zivaca tu za vas da me drkenisete,tako da samo vi sisajte ta vasa brada i planine,orite i frezirajte sto se mene tice i peske ako ocete.
samo nerazmisljate da koliko se para utrosi ovde a koliko tamo za obradu zemlje,i koliko rodi ovde a koliko tamo, necete nas susutici na da orete sa motokultivatorom od 50 konja,
a sto se slegnute trave tice - pokosis pre nego sto se slegne.
a ako oces da je moja freza kanta onda brate sto teras ti hondu,ako cemo tako,i nadji mu boljeg u katagoriji od 5-6 konjskih snaga
ajde ako si toliko pametan luka kv.
nije meni frka ako oces mozemo i na mars da idemo da freziramo i da oremo,ali nadji mu u kategoriji boljeg.
ajde bas da vidim i tvoju masinu u nekom poslu pa onda da vidimo sta kazu ostali

Nazad
Vrh