Uljana repica 24/25

Repica kod komsije:
25fb5a09ecc830c4ba3f31f8b500b56e.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zrna su formirana, po meni nema potrebe za brigu..

kod mene je bilo leda posle cvetanja , tamo ima napada od "dasineura", jer je led ostetio male mahune i ova muva mogla da poleze jaja

Posledice leda. Kakva su vam iskustva i sta ocekivati od ovih mahuna/zrna ?

TitTd1W.jpeg

FlEqtnh.jpeg

sP3R8TY.jpeg
Prati situaciju, ako krece da se otvaraju onda kad krene da sarzi malo vise i ako se otvaraju idi sa desikacijom.
DEsikacija u repici je odlicna stvar, ali skupa. Ja sam radio jedne godine desikacije zbog kamilice sto sam imao u repici.

Imao isti slucaj sa ledom lane pa je sve bilo dobro tj.nije se primijetilo u zetvi nikakvi manjak uroda.Niti je se otvaralo niti je bilo trulih zrna.

Da li se vide udarci i po stablu repice? Repica spada u najosetljivije kulture po pitanju osiguranja i zato njeno osiguranje košta daleko skuplje od ostalih ratarskih kultura. Na tim mestima ce se prvo otvoriti mahuna pri sazrevanju. To treba da uzmu u obzir. Bice tu neke štete kad je svaka mahuna ovako oštećena.

Kakva su vam iskustva sa repicom kao predusevom?
Koliko smanji rod, kao repa?
Neki kažu i više što mi je teško poverovati

Za pšenicu i ječam je dobar predusev, za kukuruz je malo lošiji, oko 4-5 lista pocrvene i zastanu sa rastom ali nije strašno. Okrljaju se i nastave. U odnosu na repu ne mogu reći jer se ne seje repa kod nas ili tek nešto malo.

Imam jednu njivu koju sam presejao pola repice prošle g, i posejao kukuruz ,vidno je bolja pšenica na repici.Sada imam jedno 20 kj kukuruza u repici i za nijansu mi se čini slabiji nego na sojama,a bolji nego na pšenicama.
Generalno na repicama su mi sad najbolje pšenice.

Jedna iz obilaska

Saznacemo nadam se prinos ove repice ali nikad ovakve repice nije bilo po izgledu

Sto bi rekla ona pesma al da je malo izmenim -po selu se prica da se zenim ja---a komentari su sad,po se selu se prica ako ova neda 3t/kj onda nikad necemo imati taj prinos
XK2kJGN.jpeg

Nazad
Vrh