Uljana repica 24/25

Cici ova tvoja je toop

Kod nas nije neka repica
Atoduze cvetanje to je bolji prinos

Juče slikao na ulasku u selo Konak.
Braon ,izgleda posledica mraza .
Ni kod mene ništa sam nešto zadovoljan,Šarena je situacija,manja je porastom.Mahuna ima manje.
Od BT do Subotice ,prilično bolje izgledaju nego u južnom Banatu.A posejano uz autoput do SU,ne pamtim da je nekad bilo.

Juče slikao na ulasku u selo Konak.
Braon ,izgleda posledica mraza .
Ni kod mene ništa sam nešto zadovoljan,Šarena je situacija,manja je porastom.Mahuna ima manje.
Od BT do Subotice ,prilično bolje izgledaju nego u južnom Banatu.A posejano uz autoput do SU,ne pamtim da je nekad bilo.

tu je ja mislim i losa zemlja, slatina ako se dobro secam

Tu je problem bio veoma rana setva, bujan usev i prskanje sa folijarnim djubrivima ( Speed Canola) par dana pre onog jakog mraza. Biljka bile pune vode i smrzle. Ima oko 200 ha takve repice.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Ima par velikih tabli na putu za Vršac kad se izađe iz Margite bile su u oazama skroz braon boje,i sad se poznaje da je fasovala u tim delovima.

Tu je problem bio veoma rana setva, bujan usev i prskanje sa folijarnim djubrivima ( Speed Canola) par dana pre onog jakog mraza. Biljka bile pune vode i smrzle. Ima oko 200 ha takve repice.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Ja sam tako radio i kod mene je ok

Fasovala je i Matijeviceva iz prvog roka setve,prevelika je bila kad su opalili mrazevi. Popucale su stabljike

Imam u jednom delu atara 30 ak kj u 3 duži onako krug od 1 km ,jedna parcela je vidno drugačija ,vidi se da je mraz bio u nekoj kritičnoj tački temperature da je samo ta stradala delom od mraza.Ista sorta isti dan setve isti predusev.

Sad došao iz obilaska.Ima rutave bube baš puno.A mahune koje imaju svetliju boju(ima baš baš puno takve maune)svaka je otvorena,napukla i unutra mali milion male bele gusenice.Nadam se da će sutra vreme dozvoliti da prskam insekticidom,mora se odraditi imače nema ništa od repice.E sad,imam Savate insekticid,dali to rešava ili ne neznam.Ujutru idem do apoteke pa ću videti šta kažu.

Nazad
Vrh