Uljana repica 2025-26

Saša daj nam malo detelja oko te repice na 70cm. Predusev,predsetveno djubrenje, kojim plocama sejes,djubrenje,zastita? Prinos ti je za ponos pa ako hoces podeli koju informaciju sa nama. I jos nesto,koji je tačno lokalitet dao ovaj prinos?

Lokalitet, Gospodjinci. Doze po kj, 100kg 6:12:24, 100kg urea januar, 100kg an mart(kraj). Priprema, strnjiste, gruber, kratka tanjiraca, spremac. Sve u razmacima. Zastita, jednom u oktobru Lamba Cihalotrin buvac,februar nesto za pipu,kraj marta sjajnik , i cvetu Azoksistrobin-Tebukonazol. Jedno spartanje po ladovini u novembru i jenom kletodim. Ploce 1.2mm Majevica, ume malo da lomi seme pa zapusava ploce. Na to treba paziti, bar kod mene. Repica bude malo vislja od konvencionalne setve pa ume da polegne. Ove godine ne toliko kolko lane. Posle 5 godina na ovaj nacin ne vidim nedostke. Na jednoj parceli je treci put bila u 5 godina 2.4t kj

@sasa22 prvi prohod gruberom duboko ili ne? Skidaš bočne radne organe ili ne?
Ploče za Maju si naručio gde i koliko imaju rupa?
Šta radiš kada se zapuše ploče?
Koliki bude razmak u redu od biljke do biljke?

@sasa22
Koji kombajn je vršio, koliko rastura, koje su analize na otkupu..?
Od posejanih 40ha repice, bilo je 5 razlicitih tipova proizvodnog procesa, jedna sejalica…
Neki su bez npk, a neki bez prskanja…
Kad se stavi na papir sve, to je tema bez kraja…

Koliko i kako su isplacivali otkupljivaci za uljanu repicu?
Da li znaju samo kad spadne na berzi, a kad skoci nikom ništa?

Dubina na nekih15- 20 cm, sa bocnim organima. Ploce 70rupa kolko se secam iz Majevice porucene, razmak 3.6cm. A kada se zapuse rupe, psujes, razmisljas sta mi je sve ovo trebalo.. otvoris bateriju ocistis provejes nekako ako mozes...sto tice kombajna Clas ne znam koji model, 10-15 godina star analize 2.5-3%. A rastur teska tema. Ja to gledam ovako: nekad mi je receno da je dozvoljen rastur na kombjnu 2%. Znaci na npr 2.5tpo kj dozvoljeno je 50kg rastura Ja sejem od 1do 1.5kg po kj, ako kombajn prospe ili ne pokupi 10-20 kg to nije nista strasno samo sto tako izgleda

Poslednja izmena:
Nije svaka repica bas za 70, a oped nije svaka ni za 12 cm.
Po nekoj logici stvari glavni rod uljane repice je na bocnim granama, a da bi se granala mora da ima prostora, a kako ce imati prostora ako je na 12 cm.
Svi mi sejemo neku preporucenu kolicinu semena koja se krece +-500k zrna, a znamo da dobro rodi i kad ima 300k zrna.
Uvek isti problem, a uvek isto resenje. Kisa. Kad kisa padne na vreme onda su svi pametni, a i dalje niko nista ne zna.
Ulazimo u zacarani krug.

Dubina na nekih15- 20 cm, sa bocnim organima. Ploce 70rupa kolko se secam iz Majevice porucene, razmak 3.6cm. A kada se zapuse rupe, psujes, razmisljas sta mi je sve ovo trebalo.. otvoris bateriju ocistis provejes nekako ako mozes...sto tice kombajna Clas ne znam koji model, 10-15 godina star analize 2.5-3%. A rastur teska tema. Ja to gledam ovako: nekad mi je receno da je dozvoljen rastur na kombjnu 2%. Znaci na npr 2.5tpo kj dozvoljeno je 50kg rastura Ja sejem od 1do 1.5kg po kj, ako kombajn prospe ili ne pokupi 10-20 kg to nije nista strasno samo sto tako izgleda
Rupe se dobro čiste žičanom četkom,na nodetki

Nazad
Vrh