Uljana repica 2025-26

Čime planirate prskanje?
Vidim da je Matijević u Zlatici počeo prskanje, a sejali smo isti dan

379f2b64895554d6a8e70b702d1ddd6f.jpg

b9d863695892b458a0e014b14e85d32a.jpg

Moze li se trgnuti do zime?
Sejano 5.10.
Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Buvac kazu ima,ja prskao od samonikle psenice pa dodao i insekticid,nadam se da je ovo zadnje prskanje,tj ulaganje u nju,prezicnije cu videti u prolece jel cu je ostaviti ili ne.Ne bih da ulazem u nju puno a da posle ispadne da nema sklopa dovoljno pa je pretanjiram ....

Ja sam koristio Agil,3 puta skuplji maltene od kletodima i fopova,plasio sam se da zbog hladnog vremena nece delovati kako treba .....Sad me bas zanima vi koji ste ih koristili kakav ce posao uraditi,a i drugi clanovi naravno.Ja sam mozda bespotrebno bacio novce na skuplju hemiju xd....

Jeste ja sam malo cudno napisao,ali na netu sam citao da propakvizafop ima najbolju efikasnost pri nizim temperaturama,bolji od kvizalofopa kao,tj i njemu je smanjena efikasnost ali ce raditi nesto ...I tacno je da fopovi generalno su bolji,kletodimi su najgori kad je hladnije.

Ja sam prethodne 2-3 godine bio pametan i uvek trosio sta mi je ostalo od soje za samorast zita u repici,uglavnom kletodin. Imam utisak da nikad nije uspelo. Ove godine po preporuci uradio Agil, i tacno radi kako je receno. Prvo zaustavio u porastu, i posle dve nedelje (od jutros) vidim neku nijansu crvene na ti samorastima.

Nazad
Vrh