Uljana repica 2025-26

Ne mogu naci Agil za samoniklu psenicu u repici,ima u NS,ali mi daleko da vozim samo zbog toga,sutra bih prskao oko podna kad otopli,pa do petka,subote pre zahladjenja da uradi neki posao.Gledam na netu za Kletodim i one fopove a.m ,kao minimalne temperature su oko 10-15c,ovih dana ce biti i 20 dnevna ,jedino nocne ce ici ispod.Dvoumim se dal da uzmem kletox extra i u 1l /ha na malu tek niklu psenicu ce valjda delovati dobro,imace 4-5 dana toplih da deluje,nije to neki okoreli korov bas ...

Videcu ako ima toga,inace zaboravio sam napisati Focus Ultra i Fusilade forte(mislim da je taj naziv) imam isto u blizini dostupno,nzm jel su oni bolji izbor ?.
Eh sad vidim Spektar i Fusilade forte su iste a.m ....

Pozdrav svima, nema toliko iskustva sa uljanom repicom, ove godine sam prvi put posejao pneumatskom sejalicom na 70cm oko 365000 biljaka/ha, i dodao sam npk 10:26:26 u redove, neke parcele sam gruberisao a neke orao, da bih video jel ima razlike, nisam zurio sa setvom jer sve repice u kraju koje su bile posejane zitnom sejalicom u optimalnom roku, nisu nikle ni 20%, tako da sam posejao tek 30.09, dva dana posle setve smo dobili oko 70l kise, zadovoljan sam sa nicanjem, lepo se vide redovi, ali nekako kilavo napreduje, evo i par slika od pre par dana (17.10.)
https://ibb.co/Qh4sn2t
Sta mislite, da li ce biti nesto od ovoga?

Bez uvrede od ovakve repice neće biti ništa... ovde ima po m2 15-20 biljaka, i danas je 19,. oktobar....čemu se nadati

20241017-082942.jpg

Oktobar 17 2024.

Ovu repicu pogledaj je za mesec dana i videces razliku, nemoj da je pretumbas

Citao sam u nekoj temi da neki herbicid moze da joj zaustavi rast,plus mrazevi ,i kao posle na prolece repica je ugusi ..tako pisalo.Sad jel Salsa ili Slash ili nesto drugo ...

d7122fe7e8791c8b9a9350636b51ace3.jpg

Redovna setva 8.09
Nikla 20%

Sent from my iPhone using Tapatalk

Posejao sam repicu 13.09. Nije pala ni kap do današnjeg dana, pa kako je stojala u zemlji onda , stoji i sad. Ima li neko iskustva, obzirom da je danasd vec 21.10. a najavljuuju sad neke kise za vikend.. vredi li to ostavljati ili tanjirati i sejati psenicu ? Moze li preziveti novembar ako ne bude minusa i kojem se rodu nadati obzirom na datum ?????

Nazad
Vrh