Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ko tebi garantuje cenu za 2026, 55 din, to je poenta, a za rod je jos rano pricati....razlog zbog koje su je ljudi posejali sada,od novonastale situacije sa susom mnoge repice su katastrofalne ili nisu ni izasle(kod nas je ipak nece biti kako se ocekivalo i zelelo a i ovo sto je izaslo nije sklop kakav treba da bude)
posto se kukuruz i suncokret kod nas smanjio,nemoguce je sve posejati psenicu
naravno ne puca se na rod sto kazes 2 tone po jutru ali 1,5 tona+subvencije na nekih 55din je mnogo bolje nego 1.5t kukuruza po 25din+subvencije
I kod nas su sejali ovih dana. Moje posejane krajem avgusta sad izlaze ali necu nijednu parcelu ostaviti. Ni one koje su nikle vise od pola posle setve jer ima novog nicanja i to ce biti mnogo zeleno kada sazri ono sto je niklo pre mesec ipo dana.Ja ne znam stvarno gde ste usli sa njom da je sejete 15.10? Treba vreme da nas potrefi u novembru 10dana miholjskog leta pa da se vide redovi do kraja novembra i da ne budu minusi, a kako dani idu dan je sve kraci a noci duge i hladne i ona kao billjka radi 3-4 sata dnevno a u septembar u prvoj dekadi radi 10sati.
Ima i primera iz Crepaje znam coveka da je posejao 3.10 300kj i imao prinos 2t/kj al ga potrefilo vreme a zima kao prolece bila.
0na uvek ima cenuKo tebi garantuje cenu za 2026, 55 din, to je poenta, a za rod je jos rano pricati....
i kod mene isto.od 46ha posejane repice zadovoljavajuce samo 2hektra gde je poniklo 70posto.od ostatka jos 15hektra gde uopce nista nije poniklo tak da tih 17 moguce ostavim do proleca pa cemo vidit al verovatno ne a ostalo ponik 5 do 10posto i to ide sve pretanjuravanje i verovatno jecamI kod nas su sejali ovih dana. Moje posejane krajem avgusta sad izlaze ali necu nijednu parcelu ostaviti. Ni one koje su nikle vise od pola posle setve jer ima novog nicanja i to ce biti mnogo zeleno kada sazri ono sto je niklo pre mesec ipo dana.