Uljana repica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas gotova setva, nikad kasnije, pa videcemo da li ce biti i roda.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
Ja sam prosle godine zavrsio sa setvom 3.10 a nikla je krajem novembra.Od marta do 5maja nije bilo padavine prinos na kraju na 30ha bilo 3.3t/ha. Tvrdim i potpisujem da sam mogao izvuci prosek jaci od 3.5t/ha ali sam digao ruke od nje kad sam video da nisu najaviili padavine u april mesec.Samo da nikne ona:)

Meni je nikla ali ostaje joj jos jedan kritican period a to je da se koliko toliko razvije pre prvih mrazeva i da ne izmrzne u toku zime

I 10okt da se poseje bice idealna za prezimljavanje.Kod mene kad sam je posenao prosle godine 3 10 oko 12okt palo nekih 4-5lit i to je izazvalo nicanje negde oko 10% iz cele parcele e tu gde je nikla posle 12.okt bila je dobra za zimu da trpi i -10stepeni.

Kad prskate fungicid ima (ja sam nabavio carambu) jel dodajete i insekticide ili bolje ne, da napomenem repica je visine 15 i više cm a prskana je već corellom, štetočina nema valjda, koliko sam primetio a prvi put je sejem svi oštre budžu na nju :haha:

Ja evo već drugu godinu sijem sa sjemenom tretiranim Lumiposom i iznimno mi se to pokazalo dobro.
Nema štete, jako lijepo napreduje i ne moram je uopće u jesen tretirati.

Citam kako se ljudi zale na DKC kukuruz pa da dodam da u setvi imam predeklarisano seme DKC Exalte iz 2019. a kupljeno ove godine, naruceno daleko pre setve ... Napravio sam gresku i uzeo to seme. Posejano u idealnim uslovima (vlaga, temperatura ... ), u zemlji je vec 17 i 14 dana ali energija je tolika katastrofa da puno ima biljaka koje tek sad izlaze.

Citam kako se ljudi zale na DKC kukuruz pa da dodam da u setvi imam predeklarisano seme DKC Exalte iz 2019. a kupljeno ove godine, naruceno daleko pre setve ... Napravio sam gresku i uzeo to seme. Posejano u idealnim uslovima (vlaga, temperatura ... ), u zemlji je vec 17 i 14 dana ali energija je tolika katastrofa da puno ima biljaka koje tek sad izlaze.
Moja 28 septembra sejana tek poneka niče,nadam se da ce u ova 2 dana nići dok je kiša bar 70%sklopa,inače lg aniston izašla pre 4 dana uveliko na redovima raj za oči.
KOLIKO TI JE NIKLO EXALTE PROCENATA ?

Umberto setva 30. septembra. Nicanje odlicno posto odmah dobila 7mm kise. Sada tera prvi par pravih listova. :)

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Gura polako :)
2d9ccd6f7ab00624169b36f03064ebab.jpg

Poslano sa mog SM-G980F koristeći Tapatalk

Ista prica i kod mog ujaka, DKC slaba energija kllijanja,dok je LG fantastican

Nisam uzeo ni jednu vrecu dekalba repice ove godine, a molili me jedno 10tak puta da im uzmem, na kraju sam prihvatio njihov ogled za repicu kad sam video kako su mi doneli seme za ogled( a uzeo sam i lg ogled i kws) eto toliko mi se dopao dekalb seme za ogled da mi i danas stoji u dzaku a ovo ostalo od lg i kws sve posejano i niklo :) Zadnja setva bila je 2-3 oktobra nije valjano ni pre setve a ni posle eto sva je nikla u pitanju je lg arhitekt, a teren nije bio bas idealan za setvu ali isti dan pala kisa posle setve.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh