Uljana repica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam iskusan u repici.Jedna sezona je iza mene. Strnijka sa seckanom slamom tanjirana, gruberisana na cc15cm, tanjirana ponovo, baceno osnovno, ponovo gruber na cc22-25 cm i setva nicanje idealno, prinos uz ostalu agrotehniku 2488 po kj
 
I to sto dublje bar 40cm.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока
Ne razumeš ti to sudija, ako se prskalo sa hemijom posle koje nije preporučljivo da se gaji određena kultura zbog rezuida a hoće da se gaji ta kultura onda je preporučljivo da se prevrne plastica ( poore) da bi se smanjio negativan efekat preparata na gajeni usev, kiša i spiranje je najbolje ako je ima ali no.
 
Nema pauze za nas ovo leto, žetva je u punom zamahu...Posle ječma i pšenice, na redu je uljana repica, tačnije eksperimentalno polje repice koje je opstalo, ukupno nekih 3 hektara. Ako ste gledali moje starije videe, mogli ste primetiti kakve sve probleme sam imao sa ovom kulturom, što zbog kasne setve, što zbog insekata a i zbog nedostatka padavina. Kako smo uradili žetvu, kakav je prinos, pogledajte u videu... Od mehanizacije u videu koristimo: Kombajn New Holland CX5090 Case Puma 155 Traktor i 2xPronar 672/1 traktorske prikolice Hvala što ste pogledali video, za još zanimljivog sadržaja lajkujte video,komentarišite i pretplatite se na moj kanal!
Ako mogu moderatori ovo da premeste u temu repice za 2021-2022. Hvala
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh