Uljana repica 2018/2019

Koliko je loše sijati repicu po repici?

Poslano sa mog FIG-LX1 koristeći Tapatalk
 
Imam jedan komad od nekih 4 jutra i od toga mi je jedno jutro bila repica, jedno jutro češnjak i još imam dva jutra soje.

Ako se soja skine na vrijeme planiram nju i češnjak pripremiti za sjetvu repice, pa me zanima što bi bilo kada bi i taj komad gdje je već bila repica ponovno posijao repicu tako da mi taj cijeli komad bude pod njom?
 
Sto ste cekali sa oranjem tako kasno, jel padala kisa stalno?
Moje parcele su odavno vec uzorane (ove godine zbog puno zetvenih ostataka sam resio da orem) i vec dva puta iskultivirane. Fino izgleda gotovo kao da je prolece, a ne u sred leta. Lepo izgleda, ali lepo nikle i travke pa ovih dana prskam totalo. U planu je bacanje npk i jos jedno setvospremiranje tamo negde krajem avgusta pred setvu.
Hibridi ove godine od syngente, pionira, lg i kws-a.
 
Ja ove godine preskacem repicu,zbog preloma skocnog zgloba,pauziram u poljoprivredi do daljnjeg a hteo sam da posejem 30 jutara repice...
 
Nevezano za ovaj tvoj nesrecni slucaj, ali generalno repice ce biti posejano sigurni 30% manje nego prosle godine, a verovatno i 50%.
 
Da li si imao operaciju?

Imao sam operaciju 2 reza po 10-12 cm i 3 oko 25 cm,cini mi se da sam ove godine zavrsio sa poljoprivredom...

- - - - - - - - - -

Ja pre deset dana pao sa krila od traktora 2m visine. Imao jako puno srece losle 5 dana ustao iz kreveta. Danas vez vozio traktor. Zelim ti brz oporavak.

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Hvala kolega,nadam se da cu se brzo oporaviti...
 
Nazad
Vrh