Uljana repica 2017/2018

Ljudi misle da je gusta repica bitna za prinos. Isto kao pre sto se psenica sejala 300kg po hektaru a danas 180kg.
Direktno sejana sa kukuruznom sejalicon na 35cm i 70cm red od reda. A u redu na 8cm. Ukupno po hektaru je 1560gr semena posejano. Nije prskana od bolesti samo 3 zastite od insekata. Prva od surlasa i dve od sjajnika. Prehranjena 2kg kana po aru. I danasnji prinos je 2700kg po hektaru.

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Ja veceras oko 6 malo rukama nacupao, vlaga pokazala 8.5%
Sutra najverovatnije upadam, jer malo pre slusao sutra vece stize neka kisa sa jakom vetrom, pa se bojim da dosta opadne, bolje ja nego vetar. A nadam se da kroz kombajn nece preci 10-11 %

Kod mene juce bila vlaga 11,5%, danas 8-9%.
Danas je dosta njih krenulo prvi dan,sutra ce vecina krenuti da skidaju jer polako priblizava se i zetva psenice.

Mahune moraju da se krse. Kod nas nece da prime ako je vlaga preko 9. Niko nece da susi repicu. Cujem danas u Backoj Palanci koseno nesto na najgorim zemljistima oko 3200 kg/ha.

Tako nekako. Ne gledaj one vrsne mahune jerone prve sazreju. Gledaj bocne grane. Kad su one sazrele onda mozes da krenes, samo pazi vlaga brzo pada.

Ljudi misle da je gusta repica bitna za prinos. Isto kao pre sto se psenica sejala 300kg po hektaru a danas 180kg.
Direktno sejana sa kukuruznom sejalicon na 35cm i 70cm red od reda. A u redu na 8cm. Ukupno po hektaru je 1560gr semena posejano. Nije prskana od bolesti samo 3 zastite od insekata. Prva od surlasa i dve od sjajnika. Prehranjena 2kg kana po aru. I danasnji prinos je 2700kg po hektaru.

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока
Jel dobila ta repica nesto predsetveno ili samo KAN?

Poslato sa STF-L09 uz pomoć Tapatoka

Nazad
Vrh