Uljana repica 2017/2018

Danasnji obilazak lc 200.
repica_9.1._2018-.jpg

repica_9.1.2018.jpg

Nesto pocela da plavusa, Pt 200 cl. Moram da nabavim neki noviji telefon, u oblacno vreme se bas slabo vidi, a za koji dan puni 6god Samsung S2 odradio je svoje

izgubila secer pa plavi.nema problema normalna pojava,kad proradi i dobije vestak pozelenice,tvoja je ok nema phome(suve trulezi)dok npr kod @zarkovca ima,morace da se prska kada krene vegetacija.

Prosle godine smo uradili samo jednu prihranu 9.3. isli smo amosulfan-om 200kg/kj. A ove smo se eto odlucili da uradimo 2x prihranu, pa smo planirali eto da idemo ovih dana urejom pre neke kise...mani se prsute ce se slogiramo :osmeh: zasto mislis da je rano da se ide urejom?

Ma rano,sredina Januara,ladno ce biti jos,taj vestak ne radi na minusu,nece biti hraniva za Maj mesec kad joj treba najvise,tamo sredina Februara prvi put pa za 3-4 nedelje drugi put neki AN SAN..

Ja planiram u ponedeljak da idem sa 120kg/kj uree,u utorak najavljuju kisu,pa da sto manje stoji na povrsini. Jedino ako se vetar ne smiri,onda nema nista od toga.

Kome je prerasla repica moze da ima problema jer najavljuju u narednom periodu i -10.
Za prihrana je jos rano, ali tamo za 15-20 dana vec se moze razmisljati.

Urea kasno pocinje da deluje,po meni je bolje da se baci pred kisu,da bi se lepo rastopila i spustila na odredjenu dubinu,a posto ce biti mrazeva,biljka je nece usvajati,a hrana je tu i ceka spremna pokretanje vegetacije.

Ne das se na Matijevica...Znaci to su bili tvoji Rusevi pored puta danas.Hteo da te zovem danas na kafu al video guzvu u vasem ataru pa pomislio da si i ti krenuo na repicu kad gle ono..moj me insekt nikad ne vara.

Послато са LG-K420 уз помоћ Тапатока

Ne das se na Matijevica...Znaci to su bili tvoji Rusevi pored puta danas.Hteo da te zovem danas na kafu al video guzvu u vasem ataru pa pomislio da si i ti krenuo na repicu kad gle ono..moj me insekt nikad ne vara.

Послато са LG-K420 уз помоћ Тапатока

Trebao si da se javis,nema u traktoru kafe,ali bi se nasla neka votka,ipak su to ruski traktori.:haha:

- - - - - - - - - -

Milovane, koju dozu si joj dao

Izaslo je 115 kg/kj uree

Nazad
Vrh