Uljana repica 2013/2014

Prvo tera vrsni cvet pa se posle jos dodatno razgrana koliko sam ja upucen :)

20140330135655.jpg

- - - - - - - - - -

20140330140526.jpg

- - - - - - - - - -

20140330140519.jpg

Moja dobila danas malo kontaktni insekticid pred cvetanje ,još se ne otvara ali se poznaje žuta boja za par dana će cvetati.

- - - - - - - - - -

Sutra nastavak drugi tretman insekticidima ,repica porasla a sjajnika ponovo morace se krila od prskalice dici sto vislje gore

U subotu sam prskao drugi tretman insekticid Nurell, repica je visine od 1,6m do 2m.Hibrid je kws triangle i traviata,kakve su vase tj dekalb i sta ste jos sejali.

E sad moram i ja mogu da slikam,nije fer,obecao sam vam jos jesenas,samo sto moram nositi fotoaparat,posto imam jako dobar mob.
Igore repica je odlicna i moja tek pocenje da cveta,dok ostale kod nas repice su se iscvetale.

Hava, mada kako je izgledala jesenas, jako smo se dvoumili da je dignemo.
Danas radjen prvi tretman protiv rutave bube,za jedan dan je bas napravila stete...

Barbu jel šurak analizirao broj mahuna?:ppozdrav:
Evo i ja da ne ostanem dužan slike mislim da je moja ovde najkasnije sejana između 25-30-og septembra ima vršnih koji tek trebaju da se otvaraju a na poslednjoj slici se vidi da nije svaki cvet pravio mahunu tj da iz nekog razloga nije oprašen. izgleda ću još jedno prskanje da odradim pa šta bude dok mogu nekako u parcelu da uđem,insekata nema nešto posebno više ih ima na rubu parcele.
slike-sa-nokie-033.jpg

slike-sa-nokie-034.jpg

slike-sa-nokie-038.jpg

slike-sa-nokie-043.jpg

- - - - - - - - - -

Da ne bude zabune obe parcele na slicu su moje i leva i desna od ječma,baš zbog toga što prvi put radim išao sam u krug pa gde je nestalo semena ubacio sam ječam.

Barbu jel šurak analizirao broj mahuna?:ppozdrav:
Evo i ja da ne ostanem dužan slike mislim da je moja ovde najkasnije sejana između 25-30-og septembra ima vršnih koji tek trebaju da se otvaraju a na poslednjoj slici se vidi da nije svaki cvet pravio mahunu tj da iz nekog razloga nije oprašen. izgleda ću još jedno prskanje da odradim pa šta bude dok mogu nekako u parcelu da uđem,insekata nema nešto posebno više ih ima na rubu parcele.
slike-sa-nokie-033.jpg

slike-sa-nokie-034.jpg

slike-sa-nokie-038.jpg

slike-sa-nokie-043.jpg

- - - - - - - - - -

Da ne bude zabune obe parcele na slicu su moje i leva i desna od ječma,baš zbog toga što prvi put radim išao sam u krug pa gde je nestalo semena ubacio sam ječam.

Jeste.Sve je analizirao :D

jel se pcele mogu ubijati na jos neki nacin osim na mrtvo to nismo znali,Nurell je registrovan u repici ,u repi .... pa najbolje da neprskamo sa nicim a pcelari nek nam izbroje te silne novce ,posto ionako bez pitanja uzimaju sa nasih njiva pare

Nazad
Vrh