Vreme setve je presudno dosta ako posejes rano lakse nikne ali zna da preraste pa da smzne, ako je pak kasno onda zna da ostane mala pa opet da izmrzne, mora da se poseje plitko u tvrdo zemnljiste, jer ako ode malko dublje nema sanse da izgura i bude dosta nejednaka, u prolece ako sve u redu prihrana ide slicno kao za psenicu-bar smo mi tako radili,e sad ako krene malo ranije vegetacija prihranjujes ranije, pozeljno je da ima ja mislim oko 55-60biljaka po m2, mi smo isli sa nekih 3,5kg ja mislim po hekatru,dok neki idu i sa 4kg a neki i sa 3kg,sve zavisi i od semena koja je sorta ili hibrid ali en valja ni pregusto da bude jer ne moze da tera u grane pa je i prinos manji a opet nemoze ni jako retko jer ne moze ni da se izgrana vise nego sto moze, radi se zastita od sjajnika prva insekticidom, posle se u cvetanju mora tretirati protiv rutave bube par puta mada neki ljudi ne rade uopste puste da opase navodno nema razlike u prinosu kasnije mada mi nismo smeli da ostavimo, radili smo 3 puta, od korova moze samo u jesen da se radi, ono sto se kod nas najbolje pokazalo je dekalb,lg,dok pionir je bio sa vecom vlagom,ovo su neka moja iskustva od prosle godine i sto sam cuo do ljudi dok se predavala, nadam se da sam bar malo pomogao.