Uljana repica 2013/2014

Sta kazu za cenu koja ce biti?? ili ce ostati na 300e

Ja planiram da vrsem za vikend, bila je oko 3m visine pa je sva upletena I nagnuta tako da nije mogla da sazri jednako, ali nemam pucanja mauna za sad, danas sam bas gledao.
Davore kakav je prinos bio?

JUS vlaga je 9 necistoce 2 ,ovo je tebi visoko? Pa pokoseno je dokle je trebalo gde je poleglo to je ovrseno ko soja a nema potrebe nisko samo zelenu stabljiku uvlaciti da ti vlagu dize gore

Pa I ja imam svu repicu na pesku, javljam rezultate kad budem pokosio, jos jedno pitanje Davore, koje hibride si imao?

Mislim da nema potrebe kositi niže ja ni pšenicu ne kosim nisko ako nije polegnuta ,sve to plug okrene. Ja sam planirao krajem nedelje ako bude vreme vidim da su kod mene u opštini uglavnom svi pokosili.Za prinose ne znam .

Sutra napokon pocinjemo, juce I danas drugar kosio, pionirov hybrid patuljasti prinos nesto preko 2t/kj, ja imam kws, pa cemo videti, nema otvorenih mauna.Jel ima nesto novo oko cene ili I dalje 300e+pdv?

Završena repica danas ,ostale su mi prikolice sa njom u magacinu jel nemaju mesta zbog pšenice ako sam dobro izračunao težinu prikolica trebalo bi da je oko 1800 kg po kj ( ne znam tačno koliko su teške prikolice bez traktora imam podatke samo sa traktorom i to posebno nikad zajedno e sad zavisi koliko je nafte bilo u rusu ,danas je bio na isparenjima) No u ponedeljak javljam rezultat ,vlaga je bila 7,8 % a nećistoću nisu merili. Trebala se ranije kositi ,ima rastura uglavnom na vitlu i na kraju hedera. soje U pitanju je DKC-ov hibrid Eksaliburg.

Nocas zavrsena repica, prosecna vlaga 6, necistoca 2 , prinos 22-23 metera po jutru,cekam jos bonifikaciju, da sam je kosio pre 5 dana bilo bi vise, jako je bila suva, al sta sad, dobro je I ovo.

Nazad
Vrh