Ulja i maziva!

Ljudi, koje ulje ide u ove Kineze, 15W 40? I koji proizvođač konkretno je dobar?

Poslednja izmena:
Ništa ni Modriči ne fali.Lukoil. Fam je bio odličan sad ne znam. Galax, kupujmo domaće, da mi i naše komšije imamo da radimo i preživljavamo?

Gomilam u buradima ....Mozda ako stignem ove zime napravim onaj gorionik za pec u radionici,imacu posla preko zime da radim nesto,pa da se ne zaj... sa drvima.Ali ako pravim na ulje,mora biti dobro sagorevanje,bez dima,otrovno je to. Ono sto prave po you tube gde kaplje ulje pa sagoreva tako,to ne valja,mora biti neke atomizacije,rasprskivaca,slicno kao u dizel motoru,sto je finija magla ,efikasnije sagoreva.Znaci kompresor,tj vazduh konstanti pod pritiskom ce biti potreban,ne mnogo ,nzm jel bi mogao kompresor iz zamrzivaca i slicno da se koristi,potrebna je i mala pumpa da cirkulise ulje.
Ovaj tip sagorevanja je koristila vojska US,nzm jel jos koriste,sva ulja moze da sagoreva efikasno i cisto,or so they say ...

Jel sipa neko ovo?
465d6b87a8dca7d9a14cfdd936d0073a.jpg

Zovni ih i pitaj, (pogotovo ako treba da se dospe) nisu valjda takvi da neće reći?
S obzirom da je nov traktor, ja bih uzeo nešto malo skuplje, a valjda je onda i bolje.
Valvolin, Shell, JD, Total...
Ovo Bison sipamo u starog kineza od prvog dana pa ako za 5000rs nije napravilo nikakav problem, mislim da se može reći da je dobro ulje.
Inače u stare traktore i kombajn sam sipao FAM https://www.fam.rs/art/99/ulja-i-fl...-traktora/fenix-super-traktol-sae-15w-40.html
ali od kako ih nema u juselu od tog doba u vasioni su se desile.... a ne, to je Balašević. :) Od tog doba sipam uglavnom Mannol jer to imaju. A kakvo je..... ne se znaje.

U uputsvu za yto je preporučen Shel. Slažem se da je bitan viskozitet i svojstva a od kog proizvođača... nekom moramo verovati i nadati se dobrom odnosu cena-kvalitet.

Mislim da nema potrebe za sintetikom..... Ali ako baš želiš, sipaj, neće mu škoditi. Ja npr ne bih baš da sipam sintetiku u yto s obzirom da mu treba 27l za motor.
I da, samo nemoj mešati vrste ulja (ako slučajno trebalo dosuti).

Da ,Shell ima sinteticko,ali nisam video kod nas u prodaji,vrv i drugi proizvodjaci imaju sitenticka u toj formulaciji.Ja sam do sad nalazio samo mineralna,cak ni polusintetiku nisam video ....

Nazad
Vrh