Ulja i maziva!

Читај декларисане податке и упоређуј са конкуренцијом - не верујем да нису у просеку конкуренције. Раде они у Грчкој дуже него све те блендаре по Европи и код нас. Не би Грци могли да декларишу нетачне податке и да то покушавају да некоме продају, било у ЕУ, било по Балкану.

Mislim da ima razlike u kvaliteti ulja s jednakim specifikacijama. Zašto pojedini vozači tvrde da im neko ulje u odnosu na drugo jednakih specifikacija, motor troši, a drugo ne ili neznatno. Osobno mislim da je najvažnije poštivati period zamjene, a poželjno ga je čak i skratiti.

Za Rusa 820 i Kombajn 142 ja metnem 20-W50. Dok za Mahindru ide mi Argon 15-W40. I u IMT 542 sipam 20-W50 i vidim da im prija. SAE 30 samo za volan u Rusa. SAE 30 drži samo 100 radnih sati dok ovi 15-W40 i 20-W50 ide do 250 radnih sati. Samo kvalitetno ulje motor čuva. A vidim i da njima prija.

Da li je neko vidjao ili zna gde ima u N.Sadu, Temerinu Exol traktorol10w30 utto?
U traktoru je ovo ulje pa da uzmem da dospem. Radi do 16h dok pokupim decu prodje dan nikako da obidjem radnje i potrazim ko ima u ponudi.

Sve je to ok, ali mene zanima, tj pitao sam kakav je cyclon proizvodjac ulja... inace sipam sae30 u traktor, redovna zamena na nekih 140h i nema problema...

Interval zamene ulja na kombajnu New Holland CX5090 mi je bio 300 rh, međutim već na 200 rh počinje da troši ulje i do 300 rh dospem jedno 6 litara. Počeo sam da sumnjam da nepravilno izduvamo vazdušni filter i da je prašina uzrok potrošnji ulja u motoru te sam nekako pokušavao da uradim analizu ulja i dođem do uzroka te potrošnje. Saznao sam da referentnu laboratoriju ima samo Valvoline u Kruševcu, uspostavio sam kontakt sa njima preko Agrotecha i došao do dobrih stvari koje će svim mojim pratiocima biti od koristi. Šta sam uradio, kako možete i vi testirati svoje ulje, pogledajte u videu...Hvala što ste pogledali video, za još zanimljivog sadržaja lajkujte video,komentarišite i pretplatite se na moj kanal!Copyright © 2023. youtube.radoslav adamovic - All rights reserved.

Imam nekoliko pitanja vezano za ulje u motoru traktora IMT533 (1978 godište). U pitanju je ulje Lukoil SAE30 specifikacije API CC/SF. Da li je u redu koristiti ovo ulje pošto se u uputstvu proizvođača navodi da je predviđeno ulje specifikacije API CD? Da li je štetno za motor ako traktor sa uljem SAE 30 radi pri temperaturi okoline od +16°C a u uputstvu je propisano da se ovo ulje koristi ako je temperatura okoline preko +25°C? Traktor se koristi za lakše radove.

Sae 30 je dobro za podmazivanje mača na motornoj testeri, za motore je prevaziđeno.Sipaj neko 15w40 ulje i gas.

Imam nekoliko pitanja vezano za ulje u motoru traktora IMT533 (1978 godište). U pitanju je ulje Lukoil SAE30 specifikacije API CC/SF. Da li je u redu koristiti ovo ulje pošto se u uputstvu proizvođača navodi da je predviđeno ulje specifikacije API CD? Da li je štetno za motor ako traktor sa uljem SAE 30 radi pri temperaturi okoline od +16°C a u uputstvu je propisano da se ovo ulje koristi ako je temperatura okoline preko +25°C? Traktor se koristi za lakše radove.
Imao sam 533 godinama, uradio sam generalnu 2015 u zimu, imao neko sae 40 motorno Dinara.Hajde da ga sipam za par dana, udari neka zima, ne moze da okrene ujutru,izvadim merač ulje se oteže ko slina.Od tada je u njega išlo 10/40 dok ga nisam prodao prošle godine, traktor pali lepo, pritisak ulja odličan, napravio je 2500rh od tada ništa se nije promenilo.Evo i sada u Rakovici mi je 10/40 i u Ursusu, jeste za malo skuplje ali meni lično odgovara ta gradacija ulja, nisam video da postoji neki problem za sve ove godine.Na ulju nikada ne treba da se štedi.

Nazad
Vrh