E da,to zaboravih da napisem. Posto sam ja vec bio na jednom fijatovom otpadu,i gledao delove,za 250e mozes sve naci,ali problem je ta jedinica,od obicnih kola je prevelika,dim.oko 60x50cm. pa nikako se tako ne moze uglaviti,sto ispada da je kutija nepotrebna. E,ovi sto su meni ugradili imali su manju jedinicu,i kaze mi da je od nekog kombija,peugeot ili fijat,nebitno,bitno je to,da ako trazite tako nesto po otpadima gledajte da to skinete ili trazite od nekog kombija,jer je dosta manjih dimenzija i staje u krov iznad standardnog ventilatora,jako malih prepravki ima,samo se prosece kocka na koritu na kom se nalazi tapacirung,da izduv iz kutije ne bi bio preblizu zida od krova.
Pa kao sto vec ima navedeno u ovoj temi,ali ja da napisem,sta je kod mene ubaceno:
Jedinica koja se nalazi u kabini,sastoji se iz
hladnjaka i ventilatora koji su upakovani u tu kutiju,koja ima slivnik za vodu,koja nastaje prilikom kondenzacije,
Spoljni hladnjak(ili kondenzator) nov ugradjen,
isparivac(meni su nov ugradili),
Kompresor,i creva. Normalno,prekidac za paljenje klime,prekidac ventilatora za 3 brzine,i termostat za regulaciju temp. Ne vidi se kruzic kojim se steluje temp.na termostatu,jer mi je ispao kad su montirali,pa ako ga nisu slucajno i spakovali,jer nisam obracao paznju,releji i kutija sa 5 osiguraca. Cena,pa ovako,posto prvi put rade kombajn,bilo je ovaka cena od 800 do 1100e. Posto sam ja vec mogao sve kupiti na otpadu,pitao sam ih ako se mogu uklopiti u tih 800e,moze biti posle zavrsetka posla neka razlika,ali ne nesto preterano....dvoumio se gazda i pristane za tu cenu. Realno,po meni,taj posao vredi te pare,a i imali su zaradu,po nekoj mojoj proceni,jer znam cene delova. potroseno je oko 10m creva,jedno je deblje,koje dovlaci hladan vazduh i tu je pritisak veci,a drugi koje odvlaci topao vazduh je tanje. Na prethodnoj strani clan kome je ista firma ugradila klimu u traktor,1m creva su mu naplatili 1400din. sa fitinzima,ili kako vec. Pa sami mozete napraviti racunicu, s tim da se ova firma bavim ovim poslom,kupuje neispravne kompresore i remontuje ih,i ugradjuje...znaci sve ima. I da,kad su zavrsili sa ugradnjom,gazda je rekao posto je ovo prvi,cena je 800e,stvarno kako smo se dog.Stvarno je covek fer i korektan,i stvarno se doznaje,sto bi se reklo,zna znanje. Po meni je najbolje nazvati, pa se dogovoriti.
I da,daju napismeno garanciju 12 meseci,kod mene su oni sve montirali,znaci sve spada pod garancijom.
Ako se neko opredeli sa otpada,najbolje uzeti sve,i pre kupovine dog. se da u slucaju ako je kompresor neispravan da ga zamenite,ja sam pitao u Novom Sadu,i pristali su,ali nisam hteo da kupim jer sam ugovorio sa ovom firmom.
Ako neko ima jos neka pitanja,slobodno pitajte.
Slike,jel se mogu pogledati na tom linku?
E,da,taj cuveni filter. Ubacili su obican filc,sto se meni ne svidja,pa cu namestiti da se moze ubaciti iza filca papirni filter i vratanca da se moze vaditi i duvati,a filc osta je ispred da ne uvlaci filter u sebe toliko prasine,ali otom potom,imam drugih obaveza.
A mozda i zablindiram,pa neka vuce samo iza kabine. Ovo je nemesteno da vuce i iznutra,a ako moze malo i spolja

Jer nema direktan usis spolja do ventilatora,sto mislim da je bolje da vuce vise,ili samo iz kabine jer je cistiji vazduh,tj.nema prasine.
I da,ona mala vratanca,levo od otvora ventilatora, namesten je mali frizider,gde po duzini moze stati 3 flase od 2l

Cisto ono da se nesto moze rashladiti. Imam onaj hladnjak,ali ipak,kad moze,sto da ne.